beyond Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Witam dzisiaj postanowilem zeskanowac sobie tarcze zegarow z megi. Wyjolem je zdjolem wskazowki i zdjolem tarcze. Pozniej gdy wszystko ladnie zlozylem i przykrecilem w samochodzie pojawil sie zonk. Po odpaleniu silnika nawet gdy jest zimny wskazowka od temperatury jest na samej gorze a predkosciomierz sie zacina i po zakonczeniu jazdy nie spada na sam dol. Prosze o pomoc REGULAMIN 5. Użytkownicy forum muszą stosować się do zasad poprawnej pisowni, ortografii i sposobu logicznego formułowania myśli pełnym zdaniem. Nie jest stosowana żadna taryfa ulgowa dla użytkowników z różnymi dysfunkcjami w tym zakresie. Zwracamy przy tym szczególną uwagę na pisanie polską czcionką aby wypowiedź była czytelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 za mocno docisnąłeś wskazówki zapewne ,sprawdź kostki za licznikem ,rozpiskę pinów znadziesz na forum ,ja kilkanaście razy zegary rozbierałem i żadnego zonka nie miałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyond Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 sprawdze jutro bo jak zakladalem wskazowki to wcisnolem je na chama Weź, zainstaluj sobie sprawdzanie pisowni i pisz stosując ogonki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 nie można wskazówek dociskać do oporu bo potem trą o tarczę ,i w gruncie rzeczy silniczek który nimi steruje ma ciężej ,lekko podważ wskazówki 2 łyżeczkami i tyle ,oczywiście jak ściągałeś wskażówki zaznaczyłeś sobie miejsce ich opadnięcia po wyjęciu słupków ? 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyond Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 nie musiałem zaznaczac bo wszystkie były na samym dole wiec poprostu jak je wkładałem to tak żeby były przy tym słupku. I właśnie jak je złożyłem i sprawdzałem to tarły o tarcze ale myślałem że tarcze odchodzą. Dzisiaj po południu je trochę podważe i sprawdzę. Bo np. od paliwa chodzi mi dobrze a to najważniejsze :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 troszkę nie łapie,ale rozbierałem takie zegary i wiem,że wskazówka opadnie poniżej słupka ,dlatego przed zdjęciem wskazówek wyciąga się słupki na których wskazówki sie opierają i wtedy zaznacza miejsce ich opadnięcia . Przy zakładaniu ,montowałem tak wskazówkę by pokrywała się ze znakiem ,a następnie przekręcałem ją tak by można było włożyć słupek :roll: innaczej będzie przekłamanie na liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyond Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 no i mieliscie racje. rozebrałem dzisiaj zegary i troche pomajstrowałem. Okazało się że za mocno docisnołem wskazówke od prędkościomierza. Tylko nadal mam problem z ustawieniem wskazówki od temperatury ale to już metodą prób i błędów :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 na fotkach wyżej masz ustawienia wskażówek ,akurat od temperatury najłatwiej ustawić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyond Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 dzieki wielkie wkońcu sobie z tym poradziłem :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cid533 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Lekki odkop, ale mam podobny problem. W zasadzie to już tylko 50% problemu, bo po znalezieniu tego tematu udało mi się coś tam wyregulować prędkościomierz. Nie pamiętam jednak dokładnych wartości jakie licznik wyświetlał. Czy mógłby ktoś mi napisać jakie prędkości powinien wskazywać licznik na 2 i 3 biegu bez gazu? Specyfikacja samochodu jak w profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Prościej będzie sprawdzić licznik a GPSem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi