MikeSt Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Chcę naprawić klamkę w drzwiach tylnych - pęknięty plastikowy "dzyngiel", przez to drzwi nie otwierają się od zewnątrz. Problem w tym że drzwi zablokowane są blokadą "antydziecięcą" - i od środka też ich nie otworzę. Jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 rozbierz tapicerkę drzwi o ręcznie odblokuj zamek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeSt Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Ok thx - będzie zabawa od środka ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 poszukaj w moich postach - kiedyś zamieszczałem na forum manual z rozbierania drzwi tylnych w MI, a jak link nie będzie działał to na pw mi napisz to Ci go wyślę na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeSt Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Dzięki za manual przydał się - właśnie skończyłem. Jestem :shock: zaskoczony że taki mały plastikowy "dzyngiel" trzyma z jednej strony plastkową dźwignię od klamki a z drugiej hak otwierający zamek. p.s. Okazuje się że to samo stało się z drugimi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylu Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 [Cięcie] HELP mam zablokowane tylnie drzwi w classicu. :cry: proszę o pomoc jak toto otworzyć. Ledwo się zarejestrował a już wpadka :D Radzę zapoznać się z regulaminem forum skoro tego nie zrobiłeś przy rejestracji Proszę nie cytować 1:1 postu jak odpowiadasz bezpośrednio pod nim - patrz regulamin Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Tez to mam, lewe tylnie nie otwieraja sie wcale, a prawe tylko od zewnatrz. :D Nie mialem czasu jeszcze na to spojrzec :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu1977 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 witaj trzeba odkręcić sruby mocujące tapicerkę potem ją zdjąć ale z rozwaga bo trzyma je od wewnatrz taka lepka masa jak bitex a potem trzeba wyjąc zamek zabudowany plastikiem i pewnie pękła biała plastikowa część łącząca popychacz klamki ja to wywaliłem i dałem tam podkładkę i zalutowałem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Wlasnie pare dni temu sciagnalem tapicerke, dostep do klamiki jest bardzo trudny i nie udalo mi sie jej wyjac, ale to z tego wzgledu ze nie wiedzialem jak sie do tego zabrac. Mozesz mi napisac (albo ktos inny) jak sie wyciaga caly mechanizm klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 caly mechanizm klamkichodzi ci o cały zamek?bo jest on przykręcony na 3 torxy od strony nadkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 aha, o ja glupi, dobrze wiedzialem ze tam sa te torxy, tylko jakos moja madra glowa nie polaczyla tych faktow ze soba ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 kiedyś robiłem tutorial z rozbierania drzwi tylnych - poszukaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Tutorial mam wydrukowany nawet, ale tam nie bylo o zamku :D Wlasnie jego uzywalem jak sciagalem tapicerke, chociaz u mnie nie bylo 2 torxow przy progu, tak jak pisales w tutku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 tutek był robiony dla ph1 :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr1 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Mam problem związany zablokowaniem się tylnych prawych drzwi w Megance, nie można ich otworzyć. Samochód ten posiada też centralny zamek. Sciągnięta jest tapicerka i dalej to nic nie dało? Temat przeniosłem do istniejącego. Zapoznaj się z postami wyżej a ponadto jeszcze z TYMM ( w moich postach znajdziesz linki do innych podobnych tematów - zapoznaj się z wszystkimi a na bank to naprawisz) - lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi