zerthimon Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Witam, już myślałem, że problemy poważniejsze z Meganką skończyły się, ale nie. Dziś rano, poprzyjeździe do pracy zauważyłem że tylne wycieracki i za kierowcą i za pasażerem stoją (dosłownie) w wodzie. Z przodu natomiast jest sucho kompletnie. Skąd to może być? Moja megane to coupe 1.6. Pomóżcie bo szlak mnie powoli trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Było chyba o czymś podobnym. Masz szyberdach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Możliwe, że cieknie Ci z uszczelek drzwi albo uszczelek tylnych szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Jeżeli masz uchylne tylne szyby, to jest to główny podejrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zerthimon Opublikowano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Odpowiedź znalazła się sama, mam taką nadzieję. Piszę to dla potomnych. Woda do tyłu przeszła od przodu i kiedy samochód stał na krawężniku przez tunel przelała się za kierowcę. A jak sie dostała do przodu? Kwasek z akumulatora i woda przeżarły mi lekko blachę i z boku tego plastiku na którym stoi aku była dziurka taka, że mały palec można było wepchnąć, a że teraz ulewy były to kapało, kapało i nakapało mi. AHA. Dywanik pasażera był lekko wilgotny. Kiedy go podwinąłem okazało się ze na tej gąbce co pokrywa podłogę znajduje się jakiś materiał gumowy czy coś i ona nie puszcza wody za bardzo. Dziurę załatwiłem silikonem, teraz tylko wysuszę gąbkę i wykładzinę i auto do żyda :) Mam nadzieję, że przyda się komuś moja analiza usterki. Pozdrawiam i dzięki za pomoc! Proszę o uzupełnienie profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi