Koval91 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Pomocy! Mam kłopot z centralnym zamykam i drzwi od kierowcy się nie zamykają. Ani na centralnym ani na tym wewnętrznym ... Reszta sie zamyka. A nie idzie kluczem zamknąć bo klucz wchodzi ale nie idzie przekręcić ... Auto mam od niecałego miesiąca... PROSZĘ O POMOC !! Bo auto 1 drzwi ma otwarte cały czas.;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Zdejmij tapicerkę i sam zobacz ;-) Na początek zobacz czy dochodzi prąd do siłownika. Jeśli nie idziesz po kabelku to dalej szukasz. Jak dochodzi to pewnie zepsuty siłownik. Na początek odepnij wtyczkę z kablami od drzwi i popsikaj/ podoginaj/ wyczyść styki bo bardzo prawdopodobne że tam jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval91 Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 A można wiedzieć jak ściągnąć tapicerkę gdzie śruby itp ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Nie powiem ci dokładnie bo już nie pamiętam, ale na pewno trzeba odkręcić kieszeń, śrubę klamki i śrubę pod uchwytem do zamykania. Tapicerka jest dodatkowo przyklejona jakąś gumą. Najpierw jednak sprawdź tą kostkę co idzie do drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Koval91, jeśli chodzi o zamek z kluczykiem, podejdź do najbliższego sklepiku z częściami lub stacji paliw, poproś o odmrażacz do zamków ale będący na bazie olejku lub smaru grafitowego, (i tak skorzystasz bo idzie zima), popsikaj do wnętrza zamka z każdej strony, odczekaj trochę, znowu popsikaj (kluczyk również) i jak z kobietą, powoli wkładaj, wyjmuj, próbuj poprzekręcać poruszać w oba kierunki. Może Ci to zająć nawet kilka godzin, nie koniecznie tego samego dnia, musisz się pobawić, nic na siłę, ale on musi puścić, psikaj aż mu się uleje. To jest problem takich, co to tylko pilotem, zastały się wkładki, może nawet zardzewiały, a wtedy pozostanie tylko pilot lub wymiana wkładek. Odnośnie centralnego zamka raczej Ci nie pomogę, mogła wyskoczyć główka cięgna z takiego małego plastikowego zwykle białego uchwytu zamka, mógł paść siłownik, lub nie dochodzi napięcie. Jeśli Z siłownikiem jest wszystko dobrze, to nawet przy otwartych drzwiach będzie słychać jego pracę z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval91 Opublikowano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Czasami załapie czasami nie. A co do zamka to tak. Do kierowcy klucz wejdzie ale nie przekręci się nie rusza się ta przednia część hmm jak to powiedzieć takie kółko co szparę na klucz ma. WD-40 psikane wielokrotnie. Nic to nie dało. Do pasażera nie idzie klucza włożyć. A bagażnik się otwiera normalnie nie ma z nim kłopotów. Jak bagażnik otworzę to nie powinny wszystkie się otwierać ??? Bo znajomy ma tak w audi 80 że centralny przez bagażnik otwiera. Bo tamte zamki ma rozwalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark79 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 WITAM , jeśli nikt nie ma nic przeciwko to pozwolę sobie nieco odświeżyć temat . Mam mały problem z zamkiem w drzwiach pasażera , gdy w samochodzie zimno to się nie zamyka , żeby zamknąć auto muszę najpierw nagrzać wnętrze , co ciekawe nawet przy -20 otwiera się bez problemu . Jeśli mieliście podobny problem to PROSZĘ poradźcie co mam zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Spróbuj psiknąć WD-40 w mechanizm zamka , nie w dziurkę od kluczyka. Po prostu jest gęsty od mrozu smar w mechaniźmie. Albo dostać się do mechanizmu i przemyć i przesmarować go . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Miałem to samo :-/ trzeba wyjąć zamek i go umyć a potem nasmarować. U mnie kurz blokował zamek. Umyłem benzyną ekstrakcyjną a potem popsikałem oleje z serii W5 (LIDL) minęło już 2 lata i działa jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark79 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Dziękuje za radę , jak tylko mróz trochę odpuści to zajrzę do zamka , bo na razie to nie chce mi się nawet wyjść na dwór na te -15 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi