Wiczel Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Nie znalazłem na forum więc zakładam temacik Jestem posiadaczem (od 2-ch dni) meganki 1996 rok, 1,6 RT Benzyna 66kW. Mam tam zamontowane seryjne oryginalne radio Renault Philips. Napisane jest na nim CD changer control. W związku z tym, że wyrzuciłem niedawno wszystkie swoje kasety magnetofonowe, będę mógł zapewne założyć zmieniarke CD. Pytanie moje jest takie Czy każdą zmieniarkę CD mogę założyć czy są tylko specjalne do takich sprzętów np tej samej firmy a może gdzieś na jakiejś stronie to znajdę? [Zakładaj tematy we właściwych działach - Krzychu] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miechur Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 No więc na 100% potrzebujesz zmieniarki dedykowanej do tego radia. Z autopsji wiem że często zmieniarki dla renault dostarczał Alpine. Brat w clio sport ma właśnie takową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiczel Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Dzięki Miechur za radę, przynajmniej wiem żeby nie kupować pierwszej z brzegu. A może ktoś ma takową seryjną zamontowaną już? Podałby mi tylko symbol i temat zamknięty. Szukałem na Allegro itp. niestety są tylko do nowych Meganek II i to w dodatku zmieniarki nie do bagażnika lecz w kokpicie a ja nie chcę zmieniać tego seryjnego radyjka bo fajnie śmiga jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BURNaba Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 witam, też mam pytanie w sprawie zmieniarki. Mam fabrycznego Philipsa w Scenicu z 2001r., model radia to Tuner List, z naklejki na radiu jest symbol 22DC279/62P. Ostatnio kupiłem zmieniarkę Renault Alpine oraz kabel z końcówkami mini iso do radia i 10-cio wtykowa w zmieniarce. Wszystko miało pasować a jednak po podłączeniu nie mogę wybrać jako źródła zmieniarki. Ona sama prąd dostaje bo przekłada płyty ale nic poza tym. Wiecie może coś na ten temat? Radio ponoć miało obsługiwać zmieniarkę ale teraz to już sam nie wiem... Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptr Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 BURNaba, Philips RC 026 albo RC 027. http://www.allegro.pl/item215543506_zmieni...cd_philips.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BURNaba Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 To znaczy, że tylko te modele co podałeś Ptr działają z moim radiem a Renault Alpine nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptr Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 To znaczy że ja mam taką zmieniarke (RC 026 albo 027 nie pamiętam dokładnie ale one się niewiele różnią ) z radiem Renault Philips i wszystko gra. Zmieniarka i radio zazwyczaj muszą być tej samej firmy, więc te "Renault Alpine" raczej nie zadziała z Philipsem. Chyba że się dokupi jakieś sterowniki, można wtedy coś pokombinować, ale to znowu kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BURNaba Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 A mógłbyś napisać jaki model masz radia i czy na kasetę czy CD? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptr Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Na kasetę, we wszystkich Megankach ph1 był ten sam model radia, różniły się jedynie dodatkowymi opcjami albo miały inny wyświetlacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miechur Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 No więc nie do końca jest tak że jak masz radio Philips to zmieniarka tylko philips. Przykład mam w domu: Clio Sport - Radio bodajże cabasse - zmieniarka ALPINE, pod tuner list też podobno działa. Inne przykłady: VW - Radia Blaupunkt - Zmienirka Philips Lancia Libra , granie BOSSE - Zmieniarka Grundig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BURNaba Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam po przerwie, no i po urlopie ;-) do tej pory nie doszedłem z tą zmieniarką, znajomy powiedział mi, że być może trzeba będzie coś wprogramować w radio żeby "widziało" zmieniarkę. Czy faktycznie coś takiego się przeprowadza? Ja nie mam o tym pojęcia... Wiecie coś może na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOBI2006 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Witam mampytanie kupiłem zmieniarkę cd philips 22dc___ i mam radio fabryczne filips 22dc____podłaczam zmieniarkę do radia i nic się nie wyśietla zmieniarka wciąga płytę ale nic nie gra ani nie rusza co może być przyczyną proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia21 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Witam, mam problem z radyjkiem i zmieniarką. Miesiąc temu mojej dziewczynie znalazłem Megane Coupe z końca 99r.(czyli jak mniemam wersja po liftowa, maska nowsza itd.) W autku zamontowane było radyjko: Napis na górze radyjka RENAULT Radiosat 6010 […] Philips 22DC461/62T[…] 4*15W,RDS CD changer control[…] + oryginalny pilot pod kierownicą (zdjęcie niźej) + oryginalny osobny wyświetlacz połączony z zegarem(cyfrowym) i wskaźnikiem temp. Wtyczki za radiem: Radyjko fajnie gra zamontowane porządne głośniki. Moja dziewczyna uznała, że jedynie CD brakuje ale nie chce nowego radyjka więc uznałem, że kupię jej zmieniarkę CD. Znalazłem na allegro zmieniarkę do megane/scenic pojechałem po nią. Koleś powiedział, że to zmieniarka z scenic ale do tego radyjka pasuje. Dziś okazało się, że końcówki są inne i oczywiście nie pasują. Oto zmieniarka i końcówka: Muszę dorobić kabel bo zmieniarka będzie w bagażniku(zmieniarka w scenic znajduje się pod siedzeniem) czy jeżeli zrobię kabel z jednej strony pasujący do zmieniarki a z drugiej do radyjka(do wejścia tego na samej górze z tyłu w radiu?) to: a) czy to będzie działało? :) Może będzie trzeba coś wgrywać(jeżeli tak to jak to zrobić komu zapłacić:) ) c) najgorsza opcja nie podłączę tej zmieniarki z tym radiem? Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieje, że w miarę jasno się wyraziłem i wszystko jest dla Was zrozumiałe. Czekam na odpowiedzi… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1huk Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 sorki ze odswieze temat .Ale mam pytanie.Czy trzeba jakies oprogramowanie wgywac , zeby radio widzialo zmieniarke?Trzeba cos ustawic na wyswietlaczu?PRosze o szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarysek Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Raczej chodzi o podanie odpowiedniego sygnalu na odpowiedni pin w radio odtwarzaczu który powie radiu. Tak. Zmieniarka jest podłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi