Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Fiat 125p do ślubu?

inozbik

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o poczciwym, starym, dużym fiaciku jako samochód na ślubie? Trochę te nowe luksusowe limuzyny za oklepane mi się wydają ale nie wiem czy też bandzior nie jest trochę nijaki i za mało ciekawy.. co sądzicie? Chcielibyście takim jechać do ślubu?:)

w wersji z silnikiem 2.0, jak ona się nazywała, Monte Carlo

Dokładnie tak .

super pomysł , zresztą ładnie utrzymany 125p w wersji Monte Carlo jest o wiele droższy od E klasy . To już klasyka i gdybym miał okazje jeszcze raz wybierać auto do ślubu to bez wahania wybrałbym klasyka :)

Podobnego sprzedałem 3 lata temu. jeśli chodzi o silnik 2.0 to były one z Fiata ARGENTA, potem FSO obmyśliło swój silnik. Ja miałem 1.5ME, czerwony z 1991roku, ostatnia wersja, wspaniałe wspomnienia, nie jedną furę zimami ciągałem aby im odpaliły, a mój kancior, cyk kluczykiem i gadamy.

fiat125p.th.jpg

Podejrzewam, że jak będziesz miał białego, zabytkowego, jeszcze 1300 z chromami i pionowymi lampami z tyłu, to na pewno zbijesz kasę weselną.

Dla mnie taki średni pomysł, jakoś do Fiata 125 nie mam żadnego sentymentu. Ja np jechałem do ślubu moją Meganką, rodzice jechali Meganką swoją (teścia), a świadkowie jechali Meganką świadka (szwagra). Dodam, że wszystkie Meganki to Meganki I phase II GT w tym samym kolorze :)

post-2495-1286561599_thumb.jpg

Limuzyny bardzo ograne - to fakt. Chociaż na kanta pewnie sporo osób będzie patrzeć nie przez pryzmat auta kultowego, ale jeśli Ty patrzysz to czemu nie.

A może coś w ogóle innego: Warszawa (skacząca Warszawa :)) albo konno... Drogie auta są oklepane.

powiem coś o swoich doświadczeniach.

Do ślubu miałem dylemat straszny z autkiem, bo co się mnie podobało, to mojej żonie nie i odwrotnie. ( jak to u kobiet - kolor nie ten, koła za duże itd.)

W koncu pojechaliśmy 407 moich rodziców. Szczerze - cieszę się obecnie, że nie wywaliłem kilkuset złotych na jakieś auto. Nikt tego nie pamięta później, nikt nie zwraca na to uwagi, a kilka stów idzie za przewózkę...

Co innego gdybyś miał takiego fiata skąd pożyczyć.

Ale wynajmować, albo kupować to moim zdaniem nie warto.