Pieczar Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 czy ten główny przekaźnik znajduje się w tej skrzynce pod maską obok akumulatora? bo ja póki co zrobiłem tam w tej skrzyneczce małe szacher macher i dziś rano było ok, a było zimno... rok temu przy takiej temperaturze (ok. 0-1 st. C) już kontrolka świec nie zaświecała się, a im więcej na minusie tym gorzej... dopiero po kilku-kilkunastu przekręceniach kluczykiem zaświecała się i samochód palił bez problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 wina tego głównego przekaźnika od komputera była Czy możesz zrobić zdjeęcie tego przekażnika??? bo mam te same objawy co Ty. Rano nie chce odpalic ale w ciagu dnia nawet po 6 godzinach stania wszystko ok. Może to jest ten przekażnik co w linku?? http://allegro.pl/przekaznik-sterownik-swi...1249518687.html. świece nowe a ona nie che z rana odpalić, krecić kreci tylko że nie odpala , kontrolka od grzania świec nie chce sie zapalić i nie chce grzać :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpp08 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Mechanik wspomniał mi tylko, że ten przekaźnik znajduje się gdzieś w okolicach akumulatora wraz z dwoma innymi takimi samymi (w tym z jednym od pompy paliwowej). I na serio pomogło ta zmiana. Mimo niezapalania się na zimnym silniku kontrolki od świec, to nie była ich wina. Jak pisałem wyżej po podłączeniu auta pod komputer nie było żadnego błędu akurat tego przekaźnika. Dobrze, że ten elektryk znał się na rzeczy. Zdjęcie wrzucę wieczorem, jak będę w domu, ale mogę teraz podać oznaczenia z tego przekaźnika: Renault 12V 77004|4484. I w sumie cała diagnoza wraz z wymianą kosztowała mnie tylko 100zł, co pisałem wyżej. Naprawiałem w Kielcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Renault 12V 77004|4484. wydaje mi się że wkradł sie malutki błąd prawidłowy nr to 7700414484, cena tego ustrojstwa w sklepie w Poznaniu to 45zł Dodane 25.12.2010 Po wymienie wspomnianej kostki brak poprawy , dopiero zamiana 2górnych kostek miejscami pomogła, dodatkowo stwierdziłem że któryś kabelek przy skrzyneczce z bezpiecznikami jest luźny, kabelek od od pomy paliwa. Po dotknieciu pokrywy wszystko oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi