Meguś Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Witam wszystkich Mam takie pytanie : Czy można podmienić zegar szybkościomierza elektronicznego na tradycyjny w MIII ? Czy jest taka możliwość przy zakupie nowego auta ? Czy można tego dokonać później po zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescue29 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Głowy nie dam, ale chyba musisz zmienic nie tylko prędkościomierz, ale także pozostałe zegary bo to jest raczej jedna całość. W MIII coupe jest zwykły prędkościomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 ja mam MIII Coupe z elektronicznym wyświetlaczem. Wydaje mi się dopiero od "Kubica Edition" pojawił się analogowy prędkościomierz.... Ale i tak raczej nie jest to dostępne jako opcja - chociaż może ktoś z salonu się wypowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meguś Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 No czekam na wypowiedzi salonowców, bo mi się to bardzo nie podoba w tym aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Istnieje taka wersja MIII jak Generation (na www.renault.pl) i ona posiada w standardzie licznik analogowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenel Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 W Fluence też jest analogowy prędkościomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meguś Opublikowano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 No to co ich pokarało, że w innych ten elektroniczny montują Mnie interesuje Grandtour, ale ten zegar mnie dobija. W piątek jadę się przejechać na jazdę próbną, może zmienię zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 przyzwyczaisz/przekonasz się - sam miałem obawy ale jest naprawdę ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LPC Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Moim zdaniem zdecydowanie czytelniejszy jest wyświetlacz od tradycyjnych wskazówek. Ja nie musiałem się do tego jakoś specjalnie przyzwyczajać, od razu mi to pasowało. I z tego co wiem to normalne prędkościomierze ma wersja Generation, GT i GT Line (GT nie mylić z Grandtour - to pakiet wyposażenia) i Fluence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Nie przejmuj się. Do sierpnia jeździłem MII GT (z analogowym prędkościomierzem). W sierpniu przesiadłem się na MIII GT z elektronicznym. Już po około 2 tyś się przyzwyczaiłem, chociaż na początku tez miałem opory. Jedyne o czym pamiętam, to o zmroku zmniejszenie podświetlenia, bo bardzo razi w oczy (jest po prostu duży). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Tak Tak nie masz się czego obawiać, po szybkim przyzwyczajeniu się do wskazań elektronicznych i po przesiadce do Kii Cee'd, która ma analogowy prędkościomierz odczytanie pedko zajmowało mi dłużej czyli z czytelnością jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Jedyne o czym pamiętam, to o zmroku zmniejszenie podświetlenia, bo bardzo razi w oczy (jest po prostu duży). Na moich domysłach - nie masz aktywowanych świateł do jazdy dziennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glee Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 MIII Grandtour w wersji GT z analogowym prędkościomierzem dostępny jest na rynkach zachodnich z silnikami tce 180 oraz dci 160 - przykłady: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details....2&picture=8 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details....2&picture=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Jedyne o czym pamiętam, to o zmroku zmniejszenie podświetlenia, bo bardzo razi w oczy (jest po prostu duży). Na moich domysłach - nie masz aktywowanych świateł do jazdy dziennej? Jak najbardziej mam aktywne dzienne, ale jeżeli poz mroku zapalają się (automatycznie) światła mijania, prędkościomierz elektroniczny (przy pełnym podświetleniu) razi w oczy. Często jest też tak że w trakcie dnia jest pochmurno, więc wole jeździć na mijania (przełączam manualnie). Wtedy "rozkręcam" podświetlenie prędkościomierza na maksimum, więc wieczorem, czy w nocy muszę zmniejszyć natężenie podświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Dziwne. U mnie po prostu trzyma ustawiony poziom podświetlenia i w momencie włączenia mijania obniża jasność automatycznie No chyba, że ta zmiana w jasności Ci nie wystarcza :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi