Jarkowa406 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 radek mądze piszesz, nic dodać nic ująć, a człowiek i tak uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Po prostu są bardziej ostrożni, ... i wyprzedzają jak się da... ;-) Ostrożni są bardziej, a wyprzedzają jak sie da, oba nawzajem sie wykluczają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 widziałem kilku kierowców co chamsko trąbili na zielony listek, jak to by im coś dało, będzie tylko gorzej bo młody kierowca się zdenerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 bo młody kierowca się zdenerwuje ja bym wyszedł wtedy i bym powiedział co o facecie myślę :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkowa406 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 baciuś święta racja moja siostra jak zdała to najbardziej czego się bała to że ją inni obtrąbią albo jeszcze nawciskają i co ona wtedy biedna zrobi, bo się napewno zdenerwuje :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 pokazać środkowy palec ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Fajna sprawa,powinien byc w PL obowiązkowy Na przykładzie Austrii...tu młody kierowca po zdaniu na prawko w wieku 17 lat musi przez 12mcy jeździc w towarzystwie osoby dorosłej i miec obowiązkowo kartke z napisem L17 na przedniej i tylnej szybie.Pełnoletni kierowca zaś przez 6 mcy kartkę z napisem początkujący obowiązkowo :( Upraszcza i ułatwia to poruszanie na drodze ,inni kierowcy są bardziej wyrozumiali,nikt nie trąbi zawsze wpuszczą z podporządkowanej... w ogóle inna bajka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkowa406 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 tylko kiedy my taką bajkę będziemy mieć u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Jarkowa406, oby jak najszybciej...bardzo dużo kierowców nie ma żadnej pokory na drodze...czasami strach jeżdzić :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Upraszcza i ułatwia to poruszanie na drodze ,inni kierowcy są bardziej wyrozumiali,nikt nie trąbi zawsze wpuszczą z podporzędkowanej... No właśnie, bo: Na przykładzie Austrii...tu młody kierowca po zdaniu na prawko w wieku 17 lat musi przez 12mcy jeżdzic w towarzystwie osoby dorosłej i miec obowiązkowo kartke z napisem L17 na przedniej i tylniej szybie.Pełnoletni kierowca zaś przez 6 mcy kartkę z napisem początkujący obowiązkowo U nas też kiedyś było bardzo powszechne i chyba w latach 70- 80 obowiązkowe. Później nie było praktykowane z powodu tu przytoczonego, co było powszechnym powiedzeniem: z przodu liść... z tyłu liść... a w środku? głąb? No i doszliśmy do tego: ja mam prawko 1,5 roku, pierwsze auto, i o żadnym listku nigdy nie słyszałem :roll: Chyba należało by to przywrócić do obowiązujacych przepisów dla dobra ogółu. Tak nawiasem w końcówce lat 80, jak miałem swoje pierwsze auto, to też nakleiłem liście z przodu i z tyłu, pomimo że prawko kat A, B miałem już ładnych kilka lat. Po prostu nie miałem praktyki w aucie. (wcześniej dosiadałem motocykla) Czy było łatwiej :( Ogólnie wtedy było łatwiej, mniej aut na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkowa406 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 radek za takimi badaniami to jestem jak najbardziej za i to nie tylko dla przyszłych kierowców ale i dla kierowców w wieku np powyżej 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval91 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 [CIACH!!!!] Dokładnie mimo że jeżdżę od niedawna to widziałem już co nieco. np dziadek w ticko stanie na torach tramwajowych mimo że tramwaj trąbi na niego to i tak będzie stał bo myśli że ma pierwszeństwo. A później jedzie 30-40 km/h na drodze gdzie można ładnie depnąć... Ja tam staram się w miarę przepisów jeździć choć na niektórych drogach to skandal że dadzą taką a nie inną prędkość max. to już inna bajka. [za cytowanie całości posta pod którym odpisujesz ] - Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Jarkowa masz rację :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 moim skromnym zdaniem to dla wszystkich takie badania. Ojj będziesz miał ciężko znaleźć do tego pomysłu przychylnych. Nawet tu na forum będzie ciężko kogoś przekonać do poparcia takich badań jako obowiązkowe. Mnie akurat to powiewa, bo jak do tej pory to co 2, 3 lub 4 lata takie badania przechodziłem z powodu dotychczas wykonywanego zawodu. (no, poza ciemnią bo tam tylko kierowców zawodowych i operatorów sprzętu ciężkiego zamykali) No ale my tu gadu gadu na inne tematy, a wątek przewodni leży i kwiczy. Listek oznaczający na drodze młodego kierowcę jest bardzo dobrym pomysłem z zamierzchłych czasów i powinien być przywrócony jako obowiązkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 A później jedzie 30-40 km/h na drodze gdzie można ładnie depnąć... lepiej żeby jechał tak, niż miał spowodować wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi