Koval91 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 baciuś, Tylko czasem taka jazda też jest przyczynami wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 tak, każdy jedzie z tak prędkością za jaką uważa za słuszną, czyż nie tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval91 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 No tak każdy jedzie jak chce i z jaką prędkością chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_k Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Koval91 to jest chyba przegięcie, jak chcesz to możesz sobie podwórko kosić z prędkością jaką Ci się podoba, a nie w ruchu ulicznym się poruszać (chyba, że to była ironia, to zwracam honor). Minimalne prędkości co prawda podane są tylko dla dróg szybkiego ruchu (chyba 60km/h dla autostrad), ale tamowanie ruchu ulicznego tez jest karalne. Zielony listek, jest fajny, sam miałem, chyba ze 2 lata. Ale o wiele lepsze było by po prostu nauczenie ludzi kultury i poszanowania przepisów (np. nie wjeżdżanie na skrzyżowanie gdy nie mogą z niego zjechać jeszcze na zielonym), ja wiem, że wszystkim się śpieszy, ale... Eh, wylałem trochę żalu... pozdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Każdy sobie jeździ jak chce i i z jaką prędkością chce ale na własną odpowiedzialność a wypadek spowodować może każdy nawet ten najlepszy kierowca. Co z tego że depniesz na jakiejś drodze jak z tym dziadkiem się spotkasz na tym samym skrzyżowaniu. Zielony listek- no fajnie, w Austrii i może się to przyjęło ale w Polsce jest całkiem inna mętalność ludzi tzw nawet na eLkę titają i wyzywają a co dopiero na kierowcę z zielonym listkiem- przynajmniej ja się z tym spotkałam w Sieradzu. Może faktycznie jakby to wprowadzili na stałe by się coś zmieniło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_k Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Bron Boże, nie zachęcam to przekraczania prędkości, ale nie można jeździć 30 na 50. OK, eLki, wiem, pamiętam sam się uczyłem, różnie było. Ale teraz, staram się nie być zawalidrogą, chyba że ktoś zasuwa 100 na 50... pozdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 tu nie chodzi o zawali drogę, ktoś uczy się szybciej, a ktoś wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 ciekawe dlaczego na mnie poszło to że nie rozumiem kodeksu i myślenia za kierownicą, skoro poprzednie posty były takie same. I dlatego dopisałam "własną odpowiedzialność" sorry ale chyba każdy jest odpowiedzialny za to jak jeździ na drogach czyż nie? No bo raczej nie jest to moja mama. Każdy jest odpowiedzialny za pojazd, za siebie, pasażerów i w jakimś sensie innych użytkowników drogi- bo trzeba jeździć tak żeby nikomu się nic nie stało- o to mi chodziło 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Moja Zona ma od niedawna prawko.Ale nie naklejam i nie mam zamiaru lepić tego na auto .Jakoś ludzie nie trąbią na nią :( Dużo ludzi ma listki zielone.Które były naklejone parę lat temu przez innych właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Zamiast zielonego listka powinien inaczej wyglądać kurs prawa jazdy - jaki jest sens wpuszczania na drogę kierowcy który ma wyjeżdżone 30 godzin, i wie gdzie w mieście w którym będzie zdawać ma uważać na różne zakryte znaki i inne pierdoły, gdzie egzaminatorzy "uwalają". Osobiście nie zwracam uwagi, czy ktoś ma zielony listek czy nie, na drodze z reguły wszyscy są równi, chociaż bezwłosym panom w bmw wolę niekiedy ustąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 EnD dokładnie, ja że jak szedłem na kurs już umiałem jeździć to tylko jeździłem tam gdzie zdawałem i przez 30 godzin jeździłem po miejscach w których mogą oblać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 jak szedłem na kurs już umiałem tylko Ci się tak wydawało Umiałeś ruszyć,skęcić,żahamować w miare przyzwoicie.Uczyć sie jeżdzić to będziesz jeszcze ze 20 lat.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Uczyć sie jeżdzić to będziesz jeszcze ze 20 lat.... ;-) A za kolejne 20 latek, znowu zielony listek ze względu na wiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Prezes, to już chyba dębowy :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 ja tam uważam że to powinno być przez pierwszy rok obowiązowe u kierowcy nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi