duczek9215 Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 jaką polecicie Końcówkę tłumika chodzi mi żeby było małe mruszenie autka i żeby zderzaka nic nie przerabiać tylko żeby ją założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielGda Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Ja preferuje wymienić cały końcowy tłumik, sama końcówka nie da takiego efektu "mruczenia" jakiego oczekujesz. Końcówka z dyfuzorem bardzo nie wiele zmienia dźwięk tłumika. Sam też się nad tym zastanawiałem, ale do końca jeszcze nie podjąłem decyzji czy będę coś robił w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudyziom21 Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Również przyłączam sie do tematu. Poleci ktoś jakiś dobry tłumik. montaż bez żadnych przeróbek zderzaka a efekt delikatnego burczenia będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaanesh Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Dużo czytałem, opinie są różne. Do Scenica phII zdecydowałem się zamontować tłumnik dedykowany Ulter link 120x80 płaski. Robione są pod model, bez żadnych przeróbek. Robiłem w Łodzi na Polnej. Gra tak jak chciałem - lekko mruczy, nie ma wioski. Dedykowane jak mi powiedziano w punkcie, są robione na eksport i mają homologacje dlatego będzie cichszy niż inne modyfikacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackherer Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Ziomek swego czasu wymieniał tłumik na sportowy w toledo... niby dostał świstek homologacyjny... ale suma sumaru jak by mu kazali dobrze podkręcić obroty do testu i tak by przekroczył normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 ja proponuje taką jam mam ja http://megane.com.pl/topic/8994-kbarann-scenic-1998-19-dti-najladniejszy-scenic/ ale nie była ona bez problemu montowana, trzeba było przerobić końcówkę tłumika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi