karwo27 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Panowie serwis stroił mi antenkę, a mi się wydaje, że mam bardzo słaby odsłuch wiadomości. Ludzie mówią, że słyszą mnie dobrze...jednak ja ich odpowiedzi słyszę bardzo słabo. Gdy w radiu włączę funkcję ASQ, filtr nie puści mi na radio żadnej wiadomości. Uważacie, że mój zestaw wymaga ponownego strojenia? Jakie mogą być inne przyczyny...? Radio: Polmar EX-40 + Sirio Omega 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Możliwe, że jest kiepsko zestrojony ASQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwo27 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Ale to jest do poprawy w serwisie? Czy złe "zestrojenie ASQ" to wewnętrzna wada radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Serwis powinien sobie z tym poradzić. Najlepiej by było porównać to radio z drugim takim samym. Wtedy będzie wiadomo, czy wadliwy jest ten jeden egzemplarz, czy ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwo27 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Ok, dzięki. Nie wiem, albo bardzo mnie dziwi, że na ruchliwej trasie ASQ nic nie dopuści do radia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 To już jest bynajmniej dziwne i raczej nie jest to normalne zachowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tivi92 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 czytalem wlasnie o takich problemach w niektorych radiach i dlatego zdecydowalem sie na zwykle radio "z galkami" ustawiam sobie sq na godz 11, rfgain na max w prawo, mic gain max w prawo i bez zaklucen slysze cala "72" a w samej rawie to i gierkowke dobrze ogarnia a swr mam 1.1 na 40. W ogole pierwszy raz slysze o radiu Polmar EX-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwo27 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 tivi92, Polmar Ex-40, to inaczej Lafayette Ermes. Zmiana nazwy firmy, przejęcie firmy...czy jakoś tak. Stąd ta nowa nazwa. Pawel, Też tak myślę...Radio miało działać bardzo fajnie, a w pierwszej swojej podróży tylko i wyłącznie bawiłem się ręcznym SQ. Nie wiem, czy coś z radiem nie tak...czy z anteną. W poniedziałek jadę do serwisu i wyjaśnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Polmar to po prostu klon Lafayette. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwo27 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Wyjaśnię, że ponowne strojenie radyjka i anteny pomogło. ASQ działa fantastycznie. I w końcu jestem zadowolony z radyjka. Serwis jednak nie chciał się przyznać, czy pierw zostało to wykonane nieprofesjonalnie, czy przy strojeniu CB tak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 karwo27, jeśli chodzi o ścisłość,to radia się nie stroi.Dostraja się TYLKO antenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwo27 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 No tak tak. Powyższy post potraktuj jako skrót myślowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 to radia się nie stroi chyba że radio nie stoi w częstotliwości czyli w naszym przypadku w tzw. zerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 lepper_pl, :) karwo27, jasne,że tak.Wiemy o co chodzi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi