LukaB Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam userów serdecznie, jako że to mój pierwszy post tutaj :) Mam problem ze swoją Meganą, mianowicie poniżej 1,5 tys obrotów mruga kontrolka wtrysku, auto schodzi do bardzo niskich obrotów, tak że ledwo się kręci, no i ciężko się wkręca powyżej 1,5, ale jak już się wkręci to kontrolka gaśnie i auto chodzi ok... i tak w kółko. Czasami nie chce zapalić, nie chodzi wtedy pompa paliwa. Za którymś tam razem załapie i chodzi. wyszukałem już w sieci info o podobnych problemach i wychodzi na uszkodzenie czujnika obrotów wału. Wyczyściłem go już i posprawdzałem kabelki, ale nadal jest to samo... Pozostaje wymiana. Ale za nim wydam te 113 zł to chciałem się z wami skonsultować co by tu jeszcze można było sprawdzić? żeby kasa nie poszła w błoto. Bezpieczniki sprawdziłem, kable wizualnie również (nie mam miernika ani warunków do szerszego grzebania).. Dodam jeszcze że auto jest z LPG, i na obu paliwach zachowuje się tak samo. ewentualnie - znacie jakiegoś względnie uczciwego mechanika we wrocławiu? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Jest o tym obszerny temat, szukaj pod hasłem "ekg". Sprawdź na początek wężyk od czujnika podciśnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi