Pieczar Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 noszę się z zamiarem zmiany radia na jakieś mniejsze (i lepsze?) obecnie mam Alana 109... po długich lekturach for i stron zastanawiam się nad którymś z Yosanów wymienionych w temacie... proszę szanownych kolegów o wyrażenie opinii, czy warto zmieniać Alana 109 na Yosana Pro120/JC2204? Antena pozostanie bez zmian, czyli Sirio AS 100 Mag :) Dodałem: A jeżeli nie Yosan, to może coś innego w podobnej cenie możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 jak dla mnie to nie warto. Yosan będzie mniej awaryjny Odbiorczo to samo. Nadawczo na plus dla Yosana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Mam Yosana i uważam, że warto. ASQ w JC-2204 działa naprawdę dobrze i praktycznie nie używam ręcznego SQ. Pro-120 nie ma ASQ, ale w zamian ma RF Gain. Jeżdżę z Midlandem ML-145 i jakoś szczególnie nie brakuje mi RFa. Wcześniej jeździłem z Johnnym II i tam też RF był cały czas rozkręcony na max :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi