olech90 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Witam, mój problem polega na tym iż nie świecą mi światła mijania. Któregoś razu zgasła lewa lampa i po otwarciu pokrywy ujrzałem nadpaloną kostkę od żarówki H4, po demontażu kostki światła mijania oraz drogowe były tylko na prawej lampie (rzecz jasna : ) gdy zamontowałem nową kostkę światła mijania zginęły w lewej lampie ani nie pali się na desce rozdzielczej że są włączone. Sprawdziłem bezpieczniki są dobre, znajomy wspominał ze może nie ma napięcia nie wiem nie znam się zbytnio na elektryce :) Proszę o pomoc, dodam również ze teraz mam tylko światła postojowe i drogowe. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Rozbierz i wyczyść włącznik świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Zrobiłem tak wcześniej, wymieniłem na inny i dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Dochodzi i wychodzi napięcie z wyłącznika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Raczej dochodzi, bo gdy włącze mijania to widać na lampie jej "mrygniecie, drganie" a klakson,drogowe i kierunki działają a przeciwmgielne tyle również nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Więc to raczej włącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Czyli chodzi o całą manetkę tak, bo zmieniłem manetkę na inną i dalej nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Chodzi o cały włącznik. Prawdopodobnie nie dochodzi napięcie do włącznika. Najlepiej będzie podjechać do elektryka, żeby to rozkminił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 a jest jakieś "domowe" rozwiązanie ? któś miał już z tym problem ? zima przyszłą a tu świateł nima :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi