puczi1993 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Witam mam problem z meganką 1.9d , problem polega na tym ze, rano nie chce odpalic , kręci , łapie ale nie odpali a gdy przewód ktory idzie od pompki ręcznej do pompy wtryskowej odepne od pompki ręcznej i wsadze do butelki z ropą, tak ze węzyk jest podpięty pompa wtryskowa - butelka to zaraz odpali, co moze by nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 schodzi paliwo z przewodów załóż zaworek zwrotny i będzie po kłopocie lub łapie ci gdzieś powietrze na przewodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puczi1993 Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 zaworek zwrotny jest załozony. dodam ze gdy odpali na "butelce" i szybko przepne przewod z butelki pod pompke reczna to potem juz pali na dotyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 a jak postoi kilka godzin lub całą noc to znowu nie chce zapalić? według mnie to schodzi paliwo próbowałeś pod pompować zanim będziesz odpalał może zaworek nie trzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puczi1993 Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 no tak jak przestoji całą noc to rano nie chce odpalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Najlepszym wyjściem by było założenie przezroczystego wężyka przed pompą wtryskową. Wtedy od razu będzie widać, czy paliwo się cofa, ewentualnie pokażą się bąbelki powietrza. Prawdopodobnie jest gdzieś nieszczelność i przy zapalaniu pompa zasysa powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trocki Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Prawdopodobnie jest gdzieś nieszczelność i przy zapalaniu pompa zasysa powietrze. Dokładnie. Kiedyś kupiłem filtr i kolanko mocowania wężyka było całe pęknięte łapało powietrze i nie palił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puczi1993 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Witam wymieniłem dzis wężyki od pompki ręcznej "gruszki" do pompy wtryskowej i problem jest nadal, gdy sie podpompuje paliwo ręczna pompką to jest twarda , odczekam z minute i znow miękka;/ i tak na okrągło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyniu Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Ja u siebie tez mam problem z paleniem, po założeniu zaworka zwrotnego nadal to samo, ale kilka małych pęcherzyków w wężyku jest nadal, ma ich wcale nie być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Jeżeli są pęcherzyki, to jest nieszczelność w układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włocławianin Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam Panowie co sądzicie o dolewaniu w czasie mrozów benzynki do ropy i ewentualnie ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyniu Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jest jakiś zestaw oringów żeby uszczelnić wszystkie połączenia w puszcze filtra czy trzeba dobierać poszczególnie? jeszcze jeden mały problem, otóż poci mi sie pompa paliwa (bosch na linke), ale nie zawsze, np 2 dni sucha 3 dni mokra i tak w koło, nowa pompa mnie czeka czy da się tą uratować? jeszcze pytanie, czy przez to może zwiększyć się spalanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi