kML Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam, zamierzam się do kupna Renault'a Megane 1.9 DTI 98KM, zainteresowało mnie coś takiego: http://moto.allegro.pl/renault-megane-spor...1346229759.html Proszę ja jakie kolwiek opinie, czy 1.9 DTI to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Przód po stłuczce, maska nie jest od coupe, prawa lampa ma dorobione uchwyty. Maskownica głośnika w lewych drzwiach z phI (zielona). Dti to dobry wybór, jak turbina nie jest skatowana to ok (ale tego nigdy nie wiadomo przy zakupie używanego diesla. Nie wygląda na mocnego dzwona, może warto się zainteresować. Jak przez telefon powie o tej stłuczce, to warto się zastanowić bo trudno o bezwypadkową coupe, a jak już taką znajdziesz to cena idzie w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kML Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Na uchwyty nie zwróciłem uwagi :) czujne oko forumowicza, jutro jadę oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Mam DTI od 2 lat i jestem bardzo zadowolony. Mój kolega posiada DCI i nie narzeka choć dużo złych opinii o nich słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kML Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Dzięki serdeczne za opinie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Dci sam bym osobiście polecił bo takiego mam i męczę go swoim użytkowaniem przez 3 lata - nie chce się zepsuć (odpukać w niemalowane, niech tak zostanie). Dti jest trochę głośniejszy, jeździ podobnie, trochę mniej podatny na podnoszenie mocy, ale można coś w nim zdziałać :) Nie wiem jak chcesz używać auta, dla mnie diesel w coupecie to świetne rozwiązanie, jeżdżę przeważnie sam, torbę wrzucam do bagażnika, mało pali, świetnie wygląda, czego chcieć więcej? Auto mnie jeszcze nie zawiodło, eksploatacja, eksploatacja i jeszcze raz eksploatacja. Proste zawieszenie, reszta też do ogarnięcia więc auto fajne. Warunek jest taki, żebyś nie kupił skatowanego trupa, w którym właściciel nic nie robił, "bo nic się nie działo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Warunek jest taki, żebyś nie kupił skatowanego trupa, w którym właściciel nic nie robił, "bo nic się nie działo". Polać mu dobrze mówi :) Czy to będzie DTI czy DCI jak zajechany to złom niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Wydaje mi się, ze powinien mieć obszytą skóra kierownice. Niestety na moje oko jest inaczej. Wieć cos było tu kombinowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi