Vargas Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam. Mam mały problem z Megi a mianowicie dziś zauważyłem, że pod filtrem oleju jest obryzgany spód silnika tzn. blok w okolicacg włąśnie filtra oraz misa olejowa. Strasznie się nie zapokoiłem tym faktem. Zaraz sprawdziłem poziom oleju i co ciekawe jest git (jak narazie) ale za to co jakiś czas dolewam płynu chłodzącego bo cholerka gdzieś się zapodziewa ale nie wiem gdzie gdyż pod autkiem nie ma żadnych plam. I teraz mam pytanie: 1. Czy mógła się skończyć przez te mrozy uszczelka filtra? 2. Czy blokiem gdzieś leci płyn chłodzący? (w zbiorniczku nie ma żadnej mazi) 3. Co proponujecie od czego mam wogóle zacząć? Z góry dziękuję za odpowiedzi lub podpowiedzi. W tym obszarze jest wielka plama :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 3. Co proponujecie od czego mam wogóle zacząć? Zacznij od odkręcenia filtra i sprawdzenia uszczelki. Potem wyczyść uszczelkę, blok i dokręć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Regulamin i zasady cytowania Podejrzewam, że olej nie powinien lecieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Jak odkręcisz filtr to trochę go poleci, ale potem po prawidłowym dokręceniu powinno trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi