koma32 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam. Przymierzam się do wymiany hamulców w Megane, byłem dowiadywać się w różnych hurtowniach i w części z nich sprzedawcy polecali mi produkty włoskiej firmy LPR (twierdzą, że montowali je u wielu klientów i nigdy nikt nie wracał z reklamacją). Czy ktoś z was miał styczność z produktami tej firmy? Proszę o opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrzysiek6 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Witam. Pracuję w sklepie motoryzacyjnym i sam często polecam klocki LPR. Plusem jest cena. Założyłem u siebie te klocki i ... lipa. W kontakcie ze stara tarczą piszczą jak są nie rozgrzane. Poszukaj innej firmy jeżeli wymieniasz jedynie klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Poszukaj innej firmy jeżeli wymieniasz jedynie klocki. Wymieniam tarcze, klocki i szczęki. Chciałbym kupić przynajmniej klocki i tarcze tej samej firmy. Myślisz, że jak wymienię tarcze i klocki równocześnie to nie będzie piszczeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zestaw (tarcze i klocki) Jurid z serii J, lub AS na przednią oś kosztuje około 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Tylko po co inwestować w takie wynalazki jak tarcze brembo do tego modelu to 80zł/szt + klocki TRW 85zł. Razem ok 250zł Czy warto się pchać w jakąś tandetę żeby zaoszczędzić 50zł? Na hamulcach nie ma co oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 jeśli chodzi o TRW to znalazłem tarcze za 120 szt. + 89 klocki +szczeki 113. tak wiec różnica w cenie jest a na pewno nie kupie nigdy niczego firmy "no name". A za tą cenę co napisaliście to w hurtowniach jest właśnie zestaw na przód LPR. Zobaczymy porozglądam się trochę przeliczę kasę i zobaczymy do czego dojdę w przemyśleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Od kiedy to Jurid jest no name :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 nie pisałem o Jurid 8-) ale tak szczerze mówiąc osobiście o tej firmie nie słyszałem (może wynika to z małego zainteresowania danym tematem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swited Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Popiszczą i przestaną. W lipcu wymieniłem na stare, nierówne tarcze. Już chciałem je zwrócić, ale po przejechaniu ok. 2 tyś km (dwa m-ce po mieście) przestały. Jak wytrzymasz to je zostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 I stało się kupiłem hamulce LPR zobaczymy co z tego wyniknie jak będę nie zadowolony tzn. będą piszczeć lub odwalać jakąś inną maniane to z pewnością się tym z wami podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam! Muszę wymienić tarczę oraz klocki na przodzie bo mam skrzywione tarcze :-/ Jakie polecacie w rozsądnych cenach? Zastanawiam się nad tarczami LPR i Mikody - możecie coś powiedzieć na ich temat? Jakie klocki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 witam. Na LPR-ach przejechałem już ponad 1000 km i jestem zadowolony, nie piszczą, nie zauważyłem też żeby samochód hamował gorzej tak więc jak na razie POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LabAdam Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Witam. Czyli tak naprawdę są dwie opinie osób, które miały/mają te klocki zamontowane w swoich autach. Od znajomych handlujących LPR-ami słyszę, że rzeczywiście nie mają zwrotów i reklamacji. Jak mają się parametry współczynnika tarcia do droższych i markowych klocków nie wiem (jeśli będę miał dostęp do testów to się nimi podzielę). Mogę dodać jeszcze od siebie, że firma LPR to to samo co Samko. Taki zabieg marketingowy producenta... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_23 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 witam, posiadam megane kombi 1.4 16v z 2002 silnik KAOD, jestem przed wymianą tarcz+klocków (przód). We wszystkich katalogach podają tarcze o średnicy 26 cm, ja natomiast zmierzyłem moje tarcze (po zdjęciu koła) i wyszło 28 cm. Czy ktoś z Was też tak ma, czy to jednak błąd przy pomiarze.... pozdr i dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 To nie jest błąd, przy silniku 1,4 16V były dwa modele tarcz i u Ciebie po prostu są te większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi