Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane II 1.9 DCI 120KM 2003r.

Jaxuck

Rekomendowane odpowiedzi

Jak napisał krzys16V przedni zderzak ma inną listwę. Na pierwszych dwóch zdjęciach nawet jest wrażenie, że cały ma ciemniejszy odcień. Na zdjęciu wnętrza pedał sprzęgła sprawia wrażenie, że ma zdartą do połowy gumę. Świadczyło by to o większym przebiegu. Ale może to złudzenie. Zdjęcia robione niedawno, i trochę mało widac. Jeżeli był sewisowany w ASO to dlaczego nigdzie nie ma naklejki z przeglądu lub wymiany oleju? Pierwszy właściciel ? Auto nie ma na szybie naklejki z nr rejestracji.

Na pewno tzw "handlarz". Lepsze zdjęcia niż w poprzednim przypadku. Ale nie wszystko zamaskował. Przebieg na pewno skręcony patrząc na zużycie kierownicy i zdarte nakładki na pedałach. Zamiast jechac z nim do serwisu (który może byc dobrym znajomym) lepiej niech poda nr VIN i możesz sprawdzic historię auta swojej miejscowości. Co prawda kosztuje to koło 100 ale możesz poszukac w poprzednich postach w jednym z serwisów podają nawet dane przez telefon za darmo. Moim zdaniem kiepsko jest spasowany lewy przedni błotnik, nie zgrywa się z drzwiami kierowcy i szpara z przodu drzwi jest nierówna. Malowany razem ze zderzakiem. Wypas Luxe Dunamique. Brak ESP i ASR. A i haka nie widac.

Dajcie spokój z ta kierownicą, 154 tyś kam dla lakierowanej skóry to chyba dość, mnie interesuje tylko dlaczego gosc ma licznik z benzynowego silnika ( moze tak ma być ) ale jeśli producent tak wykonywał auta to jest sknera.

Jeśli to koles wymieniał liczniki to jest głąbem inie warto brac od niego auta bo resztę mógł naprawiać lub równie starannie.

Wypas Luxe Dunamique
to jest Privilege, Dynamique ma ciemne wnętrze.
osc ma licznik z benzynowego silnika ( moze tak ma być )
tak jest, to właściwy llicznik.

lepiej niech poda nr VIN i możesz sprawdzic historię auta

Tak też zrobiłem, przebieg autentyczny, auto we Francji zmieniło właściciela 2 razy, po czym trafiło do serwisu z "Rapatriement vehicule en Panne: ENL" co przetłumaczyłem w google "zwrot uszkodzonego samochodu". W szczegółach naprawy jest kod M2 ale nie wiem czy to ma w ogóle jakies znaczenie.

Ciekawy przypadek. Jak można zwrócić uszkodzone auto do seriwsu? Chyba, że jest leasingowe? Trudno coś doradzić. :-/ Szkoda, że nie znasz rodzaju uszkodzenia. Z zakupem auta to niestety loteria. Może jedź obejrzyj ale z kimś , kto na spokojnie doradzi. No i dolicz dodatkową kasę na przegląd, wymiany płynów, rozrządu, opon itd.

Zwrot do ASO bardzo prosty...wiedzą co jest walnięte, uszkodzone, podają cenę za auto uszkodzone, bardzo zaniżoną, i proponują nowe auto po rabacie za stare i finito..proste jak drut....A stare auto po naprawie do sprzedaży jako salonowe i serwisowane..i wogóle..!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!