logigamer Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam, Mam Megane III, jaki bagażnik na rowery? sztuk 2 jest potrzeba - z Renault (około 1500) --> strasznie DUŻO czy coś innego? przyznam, że nie mam bladego pojęcia jak to działa. dzięki update: chodzi mi o: - POPRZECZKI DACHOWE TOURING LINE ALUMINIOWE DO NOWEGO MÉGANE HATCHBACK za 500zl brutto - uchwyt na każdy rower za 438zł sztuk dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 logigamer, a masz hak? O wiele lepiej jest przewozić rowery na platformie na haku, to rozwiązanie ma wiele zalet w porównaniu do uchwytów dachowych: taki bagażnik nie huczy, nie wzrasta spalanie, o wiele łatwiejszy montaż platformy jak i rowerów na platformie, dach możesz wykorzystać np na box... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logigamer Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 no nie mam haka... warto mówisz? czyli hak + bagażnik? w ASO? ps mam nowe auto, na gwar. [ Dodano: 2010-12-20, 14:54 ] moze jakies sugestie? ja sie przyznam nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Hak możesz zakupić i zamontować w ASO ale nie musisz, można też w każdym innym warsztacie - od tego gwarancji się nie traci, a zakup bagażnika to 500zł stalowy lub od 1200zł aluminium, ja mam stalowy i sprawuje się rewelacyjnie a rowery wożę bardzo często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logigamer Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 dzieki za foto! a rejestracje przekręcasz? bo jak nic, rowery zasłaniaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Tak przekładam rejestrację, niestety u nas w PL nie można uzyskać 3ciej rejestracji więc trzeba ją przełożyć, ale to trwa tylko chwilkę jeżeli masz dobrej jakości ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logigamer Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 dzieki wielkie! podlicze koszty i zobaczymy samo montaż haka tani nie jest. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 uchwyt thule za około 400zł to masz dwa - freeride - przyzwoity uchwyt - np. http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-thule-fr...1366436717.html. Belki podjedź do norauto, feuVerta, czy innej firmy handlującej i dobiorą pasujące belki- thule, automaxi czy inne za mniejszą kasę - tu masz przykład do 5D - http://allegro.pl/thule-renault-megane-iii...1377522031.html. Montaż haka to ingerencja w auto i instalacje. A to już narusza warunki gwarancji. Poza tym w polsce jak sie trafi na przepisowego policjanta to można zapłacić mandat za przekładkę tablicy z samochodu na bagażnik bo wtedy auto jest bez tablicy. Pisali juz o tym parę razy w AŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Marcin spod palców mi wyjął - przekładanie tablicy z auta na bagażnik jest nielegalne niestety w PL, a trzeciej tablicy u nas nie dostaniesz. Niestety jakiekolwiek oznaczenie nr rej wydrukowanego na kompie czy cos (nawet zgodnego z prawdą) legalnym nie jest a upierdliwy policjant może narobić przez to kłopotów... w najlepszym wypadku uszczuplić fundusze na wakacje. jaki jest koszt założenia haka? ja z kolei chciałbym mieć przyczepkę, żeby móc zabrać ze sobą motor na wakacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A z tego co wiem mozna dostać w wydziale komunikacji trzecią tablicę właśnie do bagażnika rowerowego, ponoć 30zł. taka przyjemność kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logigamer Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 uchwyt thule za około 400zł to masz dwa - freeride - przyzwoity uchwyt - np. http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-thule-fr...1366436717.html. Belki podjedź do norauto, feuVerta, czy innej firmy handlującej i dobiorą pasujące belki- thule, automaxi czy inne za mniejszą kasę - tu masz przykład do 5D - http://allegro.pl/thule-renault-megane-iii...1377522031.html. Montaż haka to ingerencja w auto i instalacje. A to już narusza warunki gwarancji. Poza tym w polsce jak sie trafi na przepisowego policjanta to można zapłacić mandat za przekładkę tablicy z samochodu na bagażnik bo wtedy auto jest bez tablicy. Pisali juz o tym parę razy w AŚ.dzieki, idać Twoim przykadem bym w 900zl bym sie zmieścił i montaz banalny w sumie... te dwie rzeczy z linków są jakościowo ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 pizza, nie ma takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logigamer Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 kolega rav85 ma racje, pocztytalem i lipa, z tego co czytam to nawet odrecac nie mozna tylnej rejestracji i przekadac na ten doczepiony bagaznik :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 dokładnie, aczkolwiek ja i tak przekładam i zrobiłem po PL w tym sezonie około 3000km z bagażnikiem (w tym 1 kontrola) i nie było żadnego problemu. Dla mnie ważniejsze jest bezpieczne przewożenie rowerów, nie zwiększone spalanie oraz cisza podczas szybkiej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 rav85, bezpieczeństwo jest podobne do tego na dachu. Wszustko zależy od tego czy masz bagażnik czy wyrób bagażnikopodobny. Ale to już zaczyna się dyskusja na temat: kazdy chwali swoje. logigamer, masz podane różne możliwości podejmij decyzję i pochwal się nowym nabytkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi