megathomas Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam. Szukałem podobnego tematu na forum, ale nic nie znalazłem. Mam problem z wrzuceniem 5 biegu. Wszystkie oprócz piątki wchodzą na sucho i na odpalonym silniku, natomiast 5 bieg nie wchodzi. Próba wrzucenia piątki wygląda jak wrzucenie wstecznego bez podniesienia zabezpieczenia. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witaj. Miałem kiedyś problem z "wrzuceniem piątki" po odkręceniu drążka zmiany biegów przy okazji wymiany tulei stabilizatora. Może u Ciebie problem również leży po stronie regulacji owego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megathomas Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Powiedz mi czy ta tuleja znajduje się tam gdzie zaznaczyłem na zdjęciu? I czy jak robiłeś regulację drążka, "na oko" cz może miałeś inną technikę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witaj. Jeżeli pytasz o tuleję, o których pisałem wcześniej to nie ma ona nic wspólnego z regulacją drążka zmiany biegów. Pisałem o tulejach drążka stabilizatora. A regulację wykonuje się drążkiem wyboru biegów 4 względem końcówki regulacyjnej drążka 5 (odkręcając/dokręcając nakrętkę na drążku 4). Ja robiłem to metodą prób i błędów kilkakrotnie aż w końcu zaczęła wchodzić piątka. Powodzenia i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megathomas Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Problem rozwiązany, w miejscu zaznaczonym czerwoną obwódką znajduje się jakaś tulejka. Była ona wyrobiona i to przez nią nie chciała 5 wejść. Po jej wymianie wchodzą nawet lepiej inne biegi. Cała operacja trwała jakieś 15 i nie trzeba było regulować biegów ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi