Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

megane 1,9d -nierówna praca silnika

lobs

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest następujący: odpalam auto i zdarza się, że silnik nie pracuje równo - miarowo. Gdyby to był benzyniak to bym pomyślał, że gubi iskrę. Czasami wyłączę silnik, odpalę na nowo i problemu z nierówną pracą nie ma, a czasami jadę kilkadziesiąt kilometrów i nie mogę się pozbyć się szarpania silnika

• 1 rok później...

U u u widzę że temat ma juz ponad rok i nikt nie wie co się dzieje, ale też mam ten sam przebieg co ty "Lobos" a do tego ostatnio wyjechałem z garażu i zgasiłem auto umyłem ję i pójżniej nie mogłem odpalić pzez jakięś 45 min. Sprawdzałem czy wtryski podają paliwo i podawały po upływie 45 min. jak auto nie paliło tak po dłuższych chechłaniu odpaliło i do tej pory nie wiem co to mogło być

Proszę o pomoc z Góry Dziękuje

Edytowane przez mirczas1987

no ja miałem to auto i moge tyle powiedziec ze najszczesliwszy dzien to ten w ktorym go sprzedałem:) wszystko sie psuło a jak juz nie mialo co to siadł komp a jak zrobiłem komp bsi to okazało sie ze auto ma slaba kompresje wiec sie go pozbyłem

• 1 miesiąc temu...

Czemu tak mówisz że "najszczesliwszy dzien to ten w ktorym go sprzedałem:) ", czyli musisz otwarcie przyznać ze po prostyu źle trafiłeś w auto, miała jakąś wade fabryczna ciągle się psuła i dziękuje. Ja mam to autko i sobie je chwale bo po za wymianami eksploatacyjnymi, to czyste cudo a że cudów nie ma Megi ma 260 tyś. no sorry Memory to nie mercedes W124 że mógł przejechac 1,5 mln. km i nic.

A ja już wiem co się działo w mojej Megi bląd na komputerze w servisie wykazał "pozycja aktualizatora wydatku paliwa" i pompa jest na szrot nie opłaca sie jej robić, znalazłem używkę za 1600 zł. tylko mam nadzieje że nie będzie ten sam problem co z moją, ale jak coś to mam gwarancje rozruchową wię jak bedzie działać to ja porządnie przetestuje jak padnie to wymienia na następną i tak do skutku, chyba że gość już nie będzie mial więcej tej części to zwrot pieniędzy ;-)

Edytowane przez mirczas1987