chmiela1991 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam mam problem z immo. Mianowicie sytuacja jak u większości dioda od immo po włączeniu zapłonu miga szybko. Drzwi z centralnego otwierają się normalnie. Próbowałem wprowadzić kod awaryjny, który wcześniej wygenerowałem, ale niestety opis podany na forum u mnie nie działa. Gdy włączę zapłon i nacisnę przycisk od centralnego dioda dalej miga jak migała i nic się nie dzieje. Może jest jakiś inny sposób na wprowadzenie kodu. Wklejam też zdjęcie pilota, bo od kogoś kiedyś słyszałem że pilotem można w niektórych przypadkach wprowadzić kod. Proszę o wyrozumiałość i pomoc, przeczytałem już dużo tematów ale nie znalazłem odpowiedzi ------------------------- Witam dzisiaj próbując rozwiązać ten problem samodzielnie udało mi się wejść w tryb awaryjny tzn. dioda immo wolno miga, zrobiłem to naciskając szybko na przemian otw/zamk centralnego zamka, tylko teraz niewiem jak wprowadzić kod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frygo Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witam Włączyć zapłon druga pozycja kluczyka w stacyjce i nie wyłączać.(dioda miga jak szalona) A - nacisnąć przycisk zamykania drzwi i trzymać wciśnięty przycisk. Lampka kontrolna (ta migająca na desce - czerwona) gaśnie, po czym zaczyna migać(miga już powoli); B - odliczyć ilość mignięć lampki odpowiadającą pierwszej cyfrze kodu i puścić przycisk, przy właściwej liczbie. Zwolnienie przycisku jest potwierdzeniem pierwszej cyfry kodu. Powtórzyć czynności A i B w celu wprowadzenia kolejnych cyfr kodu. Po zakończeniu wprowadzania ostatniej cyfry, jeśli kod jest rozpoznawalny, możliwe jest uruchomienie silnika (przy uruchamianiu silnika w ciągu 10 minut od ostatniego wyłączenia zapłonu, lampka kontrolna (ta na desce) zaświeci się na kilka sekund, następnie zgaśnie, po czym zaświeci się ponownie na około 30 sekund - są to sygnały przypominające użytkownikowi o działaniu systemu w trybie awaryjnym). Jeśli kod nie zostanie rozpoznany, lampka kontrolna (ta na desce) ponownie zacznie migać i niemożliwe jest uruchomienie silnika. Po 3 błędnych wprowadzonych kodach imo blokuje się na 15 minut pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmiela1991 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 właśnie w tym problem, że jak wciskam ten przycisk centralnego zamka to nic się nie dzieje dioda miga szybko jak migała. chyba, że trzeba jakoś długo czekać zanim zgaśnie i potem zacznie migać powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frygo Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 odłącz akumulator i sprawdź naładowanie i naładuj go porządnie miałem ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmiela1991 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 już tak próbowałem i nic ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frygo Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 jutro ci nagram film i na you tube wrzucę zostawię ci tu linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmiela1991 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 będę ci bardzo wdzięczny, dzięki za poświęcony czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 jak wciskam ten przycisk centralnego zamka to nic się nie dzieje dioda miga szybko jak migała Prawdopodobnie ktoś źle podłączył dołożoną centralkę zamka pod przycisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmiela1991 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frygo Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Cala procedura: Zalozmy ze Twoj kod odblokowujacy immo to 1234. 1. Przekrecasz kluczyk w stacyjce (lampa immo mruga szybko) 2. Naciskasz klawisz centralnego i trzymasz (lampka immo gasnie i zaczyna mrugac w tych samych odstepach czasu - kazde mrugniecie to kolejna liczba - czyli czekasz az mrugnie 1 raz i puszczasz klawisz. 3. Naciskasz klawisz centr. ponownie i czekasz az mrugnie 2 razy, puszczasz klawisz. 4. Naciskasz klaw. centr. i czekasz az mrugnie 3 razy, puszczasz. 5. Naciskasz klaw. centr. i czekasz az mrugnie 4 razy, puszczasz. 6. Wyciagasz kluczyk ze stacyjki, naciskasz klawisz centr., czekasz az zamek centr. otworzy sie i zamknie (jedno po drugim) i wtedy przy odbiorniku szybko naciskasz 4 razy kluczykiem (uslyszysz takie pikniecie no i zadzialanie w koncu pilota) a nastepnie drugi kluczyk i tak samo: 4 razy przy odbiorniku (skierowany kluczyk wprost na niego) az uslyszysz pikniecie - oczywiscie przycisk centr. trzymasz caly czas. Po drugim kluczyku puszczasz przycisk centr. i sprawdzasz czy dzialaja oba kluczyki [ Dodano: 2011-01-16, 18:11 ] aha zapomniał bym jeszcze ty masz immo oryginalne od producenta renault czy samemu dokupione i założone u mechanika ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Da się zrobić, trzeba tylko dojść do ładu z elektryką. Napisz, czy masz kluczyk na podczerwień, czy jednolity z przyciskiem lub bez. Bo możliwe, że u Ciebie nie da się odblokować immobilisera kodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmiela1991 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 właśnie nie wiem czy immo jest oryginalne osobno mam pilot i kluczyk, kluczyk jest jednolity znajduje się w nim tylko ta tzw. "pestka" od immo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Raczej nie było oryginalnego centralnego i nie odblokujesz immobilisera sam, bo przycisk pewnie też był dołożony. Warto podpiąć auto pod CLIPa. Możliwe, że padła pętla immobilisera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linkiln Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 ja mam z kolei inny problem... mianowicie kluczyk działa bez problemu otwiera samochod, wylącza immo ale pod odpaleniu samochodu tak jak by włączala się odcinka... mechanik stwierdzil iż trzeba rozkodować i wyłączyć immo... jak sądzicie czy to jest problemem czy inna usterka... wspomne jeszcze ze po odłączeniu sterownika (simmens) w wtyczce była woda... renault megane 96r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 wspomne jeszcze ze po odłączeniu sterownika (simmens) w wtyczce była woda No to już masz winnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi