Kolo1976 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witajcie. Zakupiłem na allegro o jednego kolesia konsolę Sony Playstation 3. Niestety od momentu przelania kasy na jego konto kontakt się urwał. Mam więc prośbę o napisanie do mnie na PW osób zamieszkałych w Sokółce lub w okolicach w woj. podlaskim. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Radzę udać się na policję i zgłosić ta sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Tak jak mówi kolega Aston76 zgłosić na policji wyłudzenie poprzez ineternet oraz zglosić allegro ten fakt jest cos takiego jak spory Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Na policję. Ja już miałem 3 takie akcje. Każda zakończyła się powodzeniem. Dwa razy obyło się bez sądu itp. Co do jednej ze spraw to zakończyła sądem i wyrokiem dla ludka (ale oprócz mnie wtedy z 10 innych osób okradł) ale i kase też odzyskałem. Wieć policja to najlepsza droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 ja też mam podobną sprawę i niestety program ochrony kupujących to fikcja, policja stwierdziła, ze ponieważ klientka, która mnie oszukała podała prawziwe dane to oszustwa nie było :shock: Tylko kasę wcieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Marcin Szymansk, dziwne, u mnie nie było problemu za każdym razem kończyło się sukcesem... jeśli kasę zapłaciłeś i nie dostałeś to jest to normalnie przestępstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Art. 286 par. 1 KK. Najczęściej występujące "oszustwo internetowe", drugie to wpłacanie zaliczki przed sprowadzeniem auta i wszystko się potem ulatnia. Marcin S..., zasuwaj z powrotem na policję i powiedz, że nie wyjdziesz dopóki nie przyjmą od Ciebie zawiadomienia, ewentualnie postrasz naczelnikiem lub komendantem. To, że sprzedawca jest prawdziwy to mają ułatwienie, ale wywiązał się z licytacji. Można jeszcze zrobić tak, że napisz do sprzedawcy, że dajesz mu czas do dnia (określ datę od tygodnia do dwóch, nie więcej) na oddanie pieniędzy, zaznacz, że po tym dniu składasz zawiadomienie o przestępstwie na Policji. Ponadto zgłoś naruszenie do zarządu Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi