torek Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 nie ma czegos takiego jak stozek do lpg.... ;-) generalnie nic nie powinno kolidowac.. aczkolwiek moze sie zdarzyc ze silnik z takim zetsawem moze przygasac na wolnych obrotach... ale nie musi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Koledze nie chodziło o "stożek do LPG" tylko jak sie ma wymiana filtra na stożkowy do działania instalacji LPG. Jeżeli to IIgen to faktycznie podmuch powietrza może gasić silnik podczas jazdy na luzie, czyli podczas każdej zmiany biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madox Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 no dokladnie o to mi chodzilo. a mam megi I. http://moto.allegro.pl/item228971547_filtr..._fachowca_.html na tej aukcji wlasnie zobaczylem tekst ze trzeba regulowac :/ a moze ma ktos w Megi z lpg zalozony stozek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Torek tu masz montaz stożka w 1.4 16 i 1.6 16 a tak wygląda u mnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madox Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 a w 8v ?? no i co z tym gazem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 żeby stożek był założony w miare profi do zwyklej instalacji to należałoby sie zaopatrzyć w blosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madox Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 dokladniej co to takiego ?? i jaki koszt ?? oki juz wiem co to jest :D ale cena dorownuje dobremu wydechowi juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 [Cięcie] Blosik to taki gazniczek do gazu. Ponoc jest o tyle lepszy od mikserów, ze osiagi nie spadaja na LPG ) ba nie którzy twierdzą ze sie polepszaja) no i ponoć nie niszczy sie tak silnik. Dzieki PrzemoMCKP za fotki. To jeszcze takie pytanko, jedno, jakiej średnicu powinna być rura dolotu, i jakiej długości.. bo z tego co wiem, to jest to dość istotne. No i jeszcze wielkość stożka? Proszę przeczytać regulamin forum i więcej go nie łamać - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 ale cena dorownuje dobremu wydechowi juz no nie przesadzaj , chyba że jeśli wydech w twoim poście , to tłumik końcowy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Z Blosem to uważajcie. kolega robił Blosa w Megance I 1,6 16v Coupe albo 1,8 16 v. (chyba ta pierwsza bo 1,8 nie było). i miał gazik. Zawiózł do partaczy ProjectXs - założyło tą firmę 4 kolesi i miał do nich przejść Pirowski z V techu (jak było to nie wiem bo się kontakt urwał). w każdym bądź razie ledwo co dojechał do domu. Rozregulowali gaz. I z przyrostu mocy były nici... Do tego musi być podobno dobry gaziarz. Tyle odemnie. bo w sumie tematu blosa nie znam... A jedynie co to od kolegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 to fakt. Blosa trzeba umieć założyć. , a raczej wyregulować i dostroić ( bo samo założenie aż takie straszne nie jest) Jak ktoś nie potyrafi dokonać rwegulacji, to właśnie bedzie tak jak kolega wyżej pisał. Kończymy z Blosem, wracamy do K&N!-Lewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 montował ktoś filtr stożkowy w MII ? jest jakis zestaw do samodzielnego montażu ? jak narzie znalazłem coś takiego filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Taka wkladka to sie mija z celem. Nie wiem jak wyglada Twoj silnik, ale mysle ze spokojnie sobie poradzisz tak jak u mnie z kolankami z norauto i noga od stolu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Driver - zalozylem ten filtr (ten ktory podales nie jest do Megane 2 nomen omen), przy okazji zmienilem swiece, olej i rozrzad i samochod lata w porownaniu do tego co bylo. Nie wierze w takie rzeczy i nie wierze, ze to filtr go tak bardzo odmienil, ale napewno jest lepszy niz standard. Co zauwazylem: -Na dwojce przy 5000 slychac jak zasysane jest powietrze -Samochod rusza normalnie, plynnie na jedynce (nie ma szarpniecia). Nie bylo tego u mnie od nowosci. Jak cos to wal na priv, dam ci sie przejechac :-P, a ty mi powiesz skad do chol*ry wezme zderzak od sporta do tylu!!! :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 [Cięcie] A jakie założyłeś te świece? sportowe? ten filtr to ten z allegro? Proszę jeszcze raz zapoznać się z regulaminem forum i więcej go nie łamać - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi