bojanjjj Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam Mam pytanie odnośnie sportowego filtra powietrza firmy K&N . Czy ktoś wie coś na ten temat warto to zakładać itp podaje link http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx Za wszelkie informacje z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Joł man, link nie dziala z prostej przyczyny, to jest stronka w ASP .NET i to w dodatku w URLu nie ma parametrow szukania. Podaj nazwe filtra, sam jestem zainteresowany co to daje :) Moze sobie wymienie, bede mial mega tuning :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojanjjj Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 E-2244 numer tego filtra bedziesz wiedzial gdzie go wpisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Ja 4 dni temu zalozylem filtr stozkowy Jacky Sport (czy jak to sie pisze) z dolotem z kolanek z NorAuto, a za rure posluzyla mi noga od stolu o przekroju 80mm z Leroy Merlin. Jak dorwe aparat to zrobie foto i tu wrzuce, a co do tego czy to cos daje... Jesli chodzi o moc czy moment, to wydaje mi sie ze ledwo ledwo lepiej sie zbiera z dolu, ale to moze byc placebo :) :) :) Jedyna zauwazalna roznica to basowy dzwiek dobywajacy sie spod maski przy mocniejszym wcisnieciu gazu. Nawet fajnie to wyszlo, bo jak sie jedzie spokojnie (pedal gazu tak na 1/3) to nie slychac roznicy w porownaniu z seria, natomiast jak sie przycisnie gazu, to wydobywa sie taki dosc przyjemny dzwiek spod maski w zakresie 2000 - 4500 obrotow. Koszty: Filtr - 99zł Kolanka - 3 x 24,99zł (jedno 90' jedno 45' i jeden lacznik elastyczny) Noga od stolu - 28zł :) Udalo mi sie wykozystac mocowania po starej puszce (taki gumowy pasek) wiec obylo sie bez jakichkolwiek przerobek pod maska. Postaram sie dzis lub jutro zrobic foto i wrzucic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Easy oszfak! ty tunerze :) Musisz wrzucic foty. Oczywiscie moje pytanie jest takie, czy dzieki stozkowemu filtromi wzrosnie/zmaleje mi spalanie? Bo dla samego dzwieku a la BMW to hehehe szkoda kasy :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Wiesz to jest tak ze sam filtr Ci da niewiele, ale jak chcesz potem dlubnac cos wiecej to juz taki filterek jest sprawa obowiazkowa. Ja nie zamierzam na tym konczyc, poprostu zaczalem od tego bo bylo to najlatwiej zrobic. Postaram sie jakos dzis lub jutro po pracy pstryknac foteczki :) [ Dodano: 2007-08-02, 20:55 ] No i sa foteczki. Prosze bardzo. Moze nie jakos super profesjonalnie ale wydaje mi sie ze w miare ok, sami ocencie. Caloksztalt I zblizenie I jak? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Osz fak ! :) Jestes moim fanem :PPP znaczy sie idolem :) Wyglada to dosc kozacko :> Jakbys w tym samym kolorze walna cale wnetrze komory silnika no to bylo by extra :) Jedyne co bym zmienil to te zaciski - zeby ich naciagow nie bylo widac lub bylo widac wszystkie :) Tak extra. [ Dodano: 2007-08-03, 08:06 ] PS: co to za osamotniona rura tam lezy? PS2: podczas jazdy nie wala Ci sie to pod maska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Nie wala sie pod maska, a jest to rura od fabrycznego dolotu, ktora doprowadzala powietrze z grila do tlumika szumow, a ze tlumik wyladowal w bagazniku to stwierdzilem, ze uzyjej jej do doprowadzenia swiezego powietrza prosto na filtr. Ruraj jest dosc sztywna, a poza tym jest zaklinowana miedzy przewodami od klimy a stozkiem, takze nie wypada :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 :) :) :) A nie boisz sie, ze Ci chlapnie od spodu woda na filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojanjjj Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Wygląda nieźle muszę przyznac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Nie wydaje mi sie zeby zbyt duzo wody moglo na niego poleciec, z reszta zobaczymy, jak cos to zaloze jakas oslone, albo dam go wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 a czy w 1.6 16V jest podobna metoda zalozenia stozka( w sensie mocowania itd)?? bo tak na pierwszy rzut oka te silniki sa bardzo podobne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 torek mocujesz identycznie. Wsadzasz zacisk po przepustnicy i dalej komponujesz rury razem z filtrem Easy fajnie ci wyszło :-P a jak tam brewki trzymają się ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Jeszcze nie zechcialy odpasc na szczescie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madox Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 a jak sie ma stozek do LPG. bo na jednej a aukcji na allegro bylo napisane ze trzeba po zalozeniu jechac do fachowca aby wyregulowal dawke. prawda to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi