slawek3178 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Witam mam zamiar kupić reno scenic z 99 roku 1.6 90 konny według gościa który sprowadził to auto cały czas servisowany do końca przebieg 150 tys km, i mam do was jako użytkowników pytanie ,czy mogę w polskim servisie najlepiej telefonicznie sprawdzić czy te wpisy w książce są autentyczne ?, na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach ? czy na taki przebieg mogą być wytarte części typu kierownica czy pedały itp ? Jak blacha trzyma w takim roczniku ? No i na co zwrócić uwagę przy silniku ? Proszę o jak najwięcej rad , bo jutro jestem umówiony z gościem na oględziny i wolałbym coś mniej więcej wiedzieć. A z renówką mam kontakt po raz pierwszy Pozdrawiam wszystkich Sławek Panowie przecież jeżdzicie swoimi reniami to wiecie co i gdzie wychdzi czy wycieka ,napiszcie co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 czy mogę w polskim servisie najlepiej telefonicznie sprawdzić czy te wpisy w książce są autentyczne ? Tak, ale nie każdy serwis podaje takie informacje. Jedni karzą sobie za to płacić, inni dają za free, ale musisz być z właścicielem/autem. na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach ? Elektryka, czy wszystko działa. Silnik 1.6 może delikatnie klekotać - tak już ma. Jak blacha trzyma w takim roczniku ? Jak nie ma rdzy, to dobrze Zwróć uwagę na tylne nadkola i progi. Jak masz link do aukcji to podaj tu, może ktoś coś zobaczy, czy z autem jest wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek3178 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 No niestety linka nie podam bo auto nie jest wystawione w żadnym ogłoszeniu , ale dzięki za rady . A jeszcze jak byście mogli się odnieść do mojego pytania ,co do zużycia kierownicy czy pedałów sprzęgło gaz, czy na te niby 150 tys mogą być zużyte czy są trwałe i nie będzie śladu . Jak to u was jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 co do zużycia kierownicy Jak nie jest skórzana, to może być zniszczona. Materiał, z którego jest wykonana niszczy się choćby na słońcu, w związku z czym górna część koła kierownicy jest mocniej zużyta niż reszta. co do zużycia [...] pedałów sprzęgło gaz to nie powinno być mocno zniszczone, u mnie przy przebiegu trochę ponad 150tys km te elementy są w dość niezłej kondycji. - Mam dwa auta z bardzo zbliżonym przebiegiem (153 i 154 tys km) i nakładki sa takie same. W Clio mam ponad 220tys km i są niezłe, a auto ma już 18 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek3178 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Wielkie dzięki coś już wiem ,zobaczymy jak będzie z tym autkiem , jak będę po oględzinach to napiszę wam co i jak wygląda. Cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi