polik111 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 siemka, moja megi ostatnio mnie strasznie zawodzi. Po próbie ruszenia silnik zgasł. Teraz tylko rozrusznik kręci ale nic nie łapie. Po przekręceniu kluczyka kontrolki aku i oleju się zapalają natomiast ta czerwona po środku u góry i bodajże od katalizatora już nie. Co może być nie tak. Jeśli jakieś podejrzenia żebym sprawdził świecę itp. to bardzo proszę o delikatny opis jak to zrobić bo mi zielono w tym temacie. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Nie rozumiem twojej wypowiedzi. Piszesz w temacie że masz problem z rozrusznikiem ale w opisie piszesz że jest sprawny to może sprecyzuj czy "bendiks" ci nie zazębia czyli rozrusznik kręci się w miejscu czy jak? Jeśli pierwsza opcja to wymienić elektromagnes albo albo wałek po którym się porusza mógł się zatrzeć więc wymienić "bendiks" czyli bez obeznanego mechaniora się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Merkaba, zobazc co kolega pisze : natomiast ta czerwona po środku u góry masz na myśli kontrolkę od immobilizera ? Jak przekręcasz kluczyk to nie miga przez chwilę ? A jak wyjmiesz kluczyk ze stacyjki to świeci się, lub miga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polik111 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 nie wogóle przestała migać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 nie wogóle przestała migać - znaczy przestała czy nie, bo tak dziwnie napisane? A spróbuj jeszcze raz zamknąć i otworzyć auto z pilota i wtedy odpalić. Lampka powinna przestać migać. Jak ci miga to masz włączony immo i możesz sobie kręcić rozrusznikiem przez miesiąc albo i dłużej. Tak samo, jak masz auto otwarte dość długo i nic nie robisz, to też wkońcu immo się załączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Może być, że skończył ci się immobiliser lub się rozprogramował podciągnij megana do obcykanego elektryka i myślę że nie powinien mieć problemu z znalezieniem usterki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi