topol Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 ja wymieniałem taki filtr zapłaciłem za niego ok 25zł w serwisie Renault o dziwo w sklepach był droższy, tylko jak go wymieniasz to obrazu kup preparat do odgrzybiania klimy ok 15zł i wpuść go :P pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozicki_a Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur...eys=23.9.0.49.9 TUTAJ jest on line wybieramy autko do niego filtry w tym kabinowy(ppylkowy) i tam jest pelna instrukcja wymiany itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek84 Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Na filtrze z Filtrona mam strzałkę ...skierować w stronę wlotu powietrza...hmm wlotu zewnętrznego świeżego powietrza czy do wlotu dmuchawy? Nie jest to do końca jasne. Strzałka do kabiny czy w stronę maski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiok Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Strzałka oznacza kierunek przepływu (air flow) powietrza przez filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek84 Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 No to strzałka w stronę silnika czy do parownika/osuszacza ? Nie wiem jak tam powietrze cyrkuluje.. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiok Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 W stronę parownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopara Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 a powiedzcie mi czy możliwe jest żebym miał inną obudowę filtra niż ta na zdjęciach z FILTRONA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwd Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Z tego co tu czytam wynika że otwierając przednią klapę filtr pyłkowy powinien być pod plastikową obudową z prawej strony. U mnie w tym miejscu z komory silnika wchodzą 2 rurki od klimatyzacji i jest parownik i dmuchawa. Filtra nie mogę znależć nigdzie. Czy jest możliwość że go w ogóle nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 też nie mam tego filtra!! ale jak mi sie zdaje to ta kieszeń na filtr wpadła u mnie między błotnik a podszybie bo jak kiedyś tam włożyłem ręke to jakiś platik większy tam sobie siedzi luzno i lata na boki ma ktoś foto samej tej kieszeni na ten filtr?? zobaczcie u siebie w autach włóżcie ręke przez ten otwór co sie filtr wkłada i ręke w prawo w strone błotnika ;-) p.s nie posiadam klimy niedawno czytałem w necie że meganki 96,97rok itd nie posiadają tego filtra pisał to koleś który sam pytał się o ten filtr w ASO :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filo Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Odświeżę - Megane IPhII z klimatyzacją(cabrio-ale chyba nie ma różnicy)-przy wymianie filtra kabinowego spotkałem się z sytuacją w kilku sklepach, że sprzedawcy uporczywie wciskają filtr Filtron K1030. Otóż nie za bardzo on pasuje, ponieważ nie ma takich podcięć w dolnej części na rurki od klimy. Jedynie na allegro znalazłem oryginał z Renaulta za chyba 60 PLN. A z IC to pasuje ten Valeo 698276 http://www.intercars.com.pl/dynamic/uni/ws...&lang_id=PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Ja też szukałem tego filtra po sklepach, najtańszy był filtron za 45 zł. W ASO za filtr Motrio zapłaciłem ok 30zł (po rabacie). Oryginał ma plastikową ramkę prowadzącą, natomiast zamienniki to sam papier. Oryginał (prawdopodobnie) z ramką kosztuje ok 60zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filo Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Kupiłem dokładnie ten http://allegro.pl/filtr-kabinowy-renault-m...1319614413.html Ma plastikową ramkę i można go zamontować tylko w jeden sposób. A Filtron z jakim oznaczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 też miałem filtrona k1030 bez ramki ,taraz mam węglowy z ramką Aster CF2382 o wymiarach 250mm/190mm/19mm WYMIANA_SWIEC_ZAPLONOWYCH_I_FILTROW.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Trochę odgrzeję :) gdzie dostane filtr kabinowy (z ramką) do M IphII, ale węglowy :) i jaka jest cena takiego filtra :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) Mam pytanie do użytkowników Megane 1 ph2 bez klimatyzacji - jakich producentów filtrów kabinowych używacie? Zamontowałem Valeo i po kilku miesiącach zupełnie się poskręcał (zdjęcie). W efekcie nie spełnia żadnej funkcji - liście wylatują w kabinie... Czy da się do wersji bez klimatyzacji kupić filtr w plastikowej ramce, która zapobiegałaby wyginaniu filtra (sprawdzałem te do wersji z klimą, ale nie wchodzą, są za duże). Chyba, że tylko Valeo robi taki badziew i innych producentów się nie gną... Jakie polecacie? Jakieś propozycje? Edytowane 18 Listopada 2012 przez Kambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi