Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Antena w radiobudziku - naprawione

mariusz_g

Rekomendowane odpowiedzi

cytat

Wydaje mi się, że zasięgiem sygnału nie ma większych problemów w PL. Mam zegarek na rękę Casio Vaweceptor i kładę go wieczorem w domu z daleka od okna, w głębi mieszkania. Mieszkam w bloku, na Śląsku gdzie sporo zakłóceń jest dookoła. Zawsze się prawidłowo synchronizuje. Dokładnie o 2:02 w nocy <szukaj> Dla mnie to genialna sprawa, zawsze idealny czas i data.

Ja dalej kombinuję, znalazłem podobna cewkę w starym, zepsutym radiu. Wykorzystałem jej przewód i wzorując się na informacjach ze strony, którą podałem w poście powyżej stworzyłem takie coś:

58.jpg

Finalnie potrzebuję.. lutownicy <szukaj> mam jedynie ogromną transformatorową, a tym tego nie dotknę. W tygodniu jakąś znajdę, bo już od dawna potrzebuję do drobnych lutowań i zobaczymy co z tego wyszło. Chociaż nadziei sobie nie robię <ok>

[ Dodano: 2011-02-17, 20:31 ]

Minęło trochę czasu bo czekałem na lutownicę <ok> dziś paczka doszła i zabrałem się za lutowanie i... działa :mrgreen: normalnie zaraz po włączeniu zaczęła migać ikonka nadajnika i po 2 minutach sam nastawił się czas :?: jestem z siebie dumny, bo hobbystycznie grzebię w autach, a na co dzień studiuję ekonomię, więc mam mało styczności z elektroniką ;-)

Zdjęcia :?:

165.jpg

164.jpg

Tutaj sprzęt, dałem za nią 40 zł, przyda się, bo już nieraz potrzebowałem coś drobnego przylutować. Dodam, że dla laika takiego jak ja przejście ze starej transformatorowej lutownicy na tą "mini stację" to taki komfort jakby przejść z Malucha na Mercedesa.

108m.jpg

Dziękuje wszystkim za pomoc w szczególności użytkownikowi gojgien :?: