sebakrk Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Witam wszystkich Co prawda nie mam jeszcze Renówki, ale potrzebuję pomocy więc postawiłem się was poradzić. Mam nadzieję że tutaj uzyskam konkretną pomoc. W związku z tym że moje auto ulega bio-degradacji zmuszony jestem kupić coś innego. Ponieważ jestem osobą niepełnosprawną potrzebuję auta z automatem. Zazwyczaj odbywa się to tak że kupuję auto a potem dostosowuję je do swoich potrzeb. Ale przeglądając dzisiaj internet znalazłem takie ogłoszenie http://otomoto.pl/renault-scenic-1-9cdi-dl...-C17407795.html Generalne wszystko mi pasuję poza silnikiem. Nigdy nie miałem diesla, naczytałem się o turbinach, dwumasach itd. Ale najgorsze jest to że podobno w tych silnikach są jakieś problemy z panewkami. I tutaj mam do Was prośbę o powiedzenie coś więcej o problemie panewek, co może być przyczyną usterki czy występują we wszystkich silnikach, rocznikach itd No i oczywiście co sądzicie o tym konkretnym egzemplarzu na co zwrócić uwagę jeżeli zdecydowałbym się go oglądać. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Po co ci auto dla osoby niepełnosprawnej Zderzaki wydaje mi się, że są opadnięte (oba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Po co ci auto dla osoby niepełnosprawnej Ponieważ jestem osobą niepełnosprawną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 sebakrk, nikt nie zagwarantuje, że będzie bezawaryjne, jednakże w tym modelu i z tego rocznika, dwumasy nie występowały, panewki to też raczej przypadłość 120 konnych 1,9. Tu jedynie turbina może dać znać o sobie ale to zależy jak auto wcześniej było użytkowane. Generalnie awarie turbiny w tych silnikach to przypadki sporadyczne. Proponuję prześledzić forum pod tym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebakrk Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Jasna sprawa ze nikt gwarancji nie da że będzie ok, i zdarzyć się może wszystko. Bardzo dziękuje za rzeczową odpowiedz. Z turbiną wiem że mogą być kłopoty ale z tego co się zorientowałem naprawa turbiny ok.2000 a panewka to kwestia 4500-5000 bo towzasadzie remont silnika Mam jeszcze jedno pytanie automat to AD4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Na automatach się nie znam ale jeśli AD4 znaczy 4 biegi to tak, 6 są w nowszych megankach i sceniolach, I to chyba nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi