torba74 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Nic nie pisałem o antenach tylko o ich montażu W mojej Megance 16V mam zamontowaną antenę w otworze z tyłu dachu (kombi) Najczęściej używam anteny SIRIO MEGAWATT 4000 (ma ponad 2m) z radiem President WILSON I z COBRĄ 29 z witaminą Pisząc wcześniejszy post nie miałem zamiaru ,,się mądrować ,, tylko doradzić na podstawie własnego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonatanSolejek Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Witam! Proszę o pomoc. Co trzeba zrobić by pozbyć się fatalnych zakłóceń w radiu przy włączonym silniku! Są tak silne, że nic nie słychać tylko np. pracę dmuchawy lub wycieraczek! Radio podłączałem w różny sposób tzn pod akumulator bezpośrednio, pod bezpieczniki, a teraz mam pod instalację radiową i też nic się nie zmienia. Co tu zrobić? Trzeba kupić jakiś filtr? I w którym miejscu go zamontować? Czy można go zrobić samemu? I czy ktoś ma schemat? Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Ja mam w Megane, ojciec w Lacetti (diesel) Yosana 120, po stuningowaniu (chodziło o to, że ucinało dobrze słyszalen komunikaty, znana dolegliwość i łatwe rozwiązanie tego problemu - samemu z 2zł, a że nie umiem lutować 20zł). Teraz o filtrach w tym radiu. W Megane miałem alana 102 - nie szło używać, ojciec miał presidenta johnny 2, potem 3, było słychać i turbine i wycieraczki i takie pierdoły, od kiedy ma yosana, w końcu ma cisze w aucie. Także filterki w tym radiu są dobre, nawet jak nie masz ekstra nateny (u mnie Sirio T3-27 na magnesie, u ojca AS 100 na magnesie). Pozdrawiam - taka moja opinia, że nie kupie radia z ASQ, bo i tak lepiej sobie samemu przykręcić, a nic mniejszego i bardziej poręcznego niż yosan nie ma i nikt mnie nie namówi na inne presidenty... No chyba że te stare, ale to nie wspominam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-doc Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Witam. Ja mam bliźniaka Yosana czyli Lafayette Atena. Współdziała z Sirio AS 100 na magnesie i nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardiano Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Miałem tak :/ przerabiałem kilka radyjek...Alany, Gamma (fajne filtry ale miałem wrażenie że znów radio robiło się głuche, za to małe) teraz mam Lafayette Zeus Pro i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1201 Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) U mnie cisza a mam meganke scenic 2.0 114km KM f3r. Antena na magnesie z tyłu a zasilanie prosto z aku. Edytowane 22 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi