arektgginger Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam. Własnie zostałem posiadaczem nowego Megana II Expresion 1.6 16v z 2006 roku. Chciałbym sie dowiedziec czy jestescie zadowoleni ze swoich samochodów. Co sie najczesciej psuje z czego jestescie zadowoleni itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 no wiec... ja wprawdzie mam 1.5dCi ale kupiony rok wczesniej i jak na razie... autko jest kochane, czasem sie ze mna kluci a czasem idealnie wspolpracuje (to tak metafizycznie) a poza tym to (jak dla mnie) swietnie sie prowadzi, bardzo latwo go opanowac nawet w ciezkich warunkach (tzn pogodowych i wypadkowo-przypadkowych). niestety jak dla mnie ma za slabe heble... ale to ogolna wina klockow, tarcz i glownie kol (ContiEcoContact :/ 195/65/R15 stal moze w waacje dorobie sie gum z wyzszej polki i na alu 16", wtedy powinno byc lepiej) przydaly by sie troche bardziej zdecydowane w paru sytuacjach. wyposazenie genialne! (wypos./cena) i nic sie nie psuje. tylko bateryjka w karcie troche juz oslabla (HandsFree) autko pojemne i waleczne, przytulne i wygodne, latwe w prowadzeniu i sporo wybacza (jak sie przecholuje) ogolnie kochane i jeszcze mnie ani razu nie zawiodlo, a uratowalo paru innych kierowcow (odpalanie z kabla, holowanie laluniII...) zwrotne na parkingah i ciasnych uliczkach, stosunkowo nieduze wiec w wiekszosci przypadkow da sie latwo zapakowac. wietna widocznosc, tylna szyba jest mylaca w wygladzie, wszystko widac cacy. to samo tyczy sie luster zewnetrznych, duzy at widzenia. mocne swiatla trzeba przyznac, w moim przypadku Philips VisionPlus oraz Hella Bluelight (biale swiatlo, dziwna nazwa) swieca tak samo mocno jak oryginalne. jedyne co przerobilem to podpialem kabel do prawego p.mglowego z tylu (fabrycznie daja zarowke a kabla brak... a i tak nie uzywam ich codziennie jak niektorzy szpanerzy ulicznie w dresowozach... tylko zalaczam jak nie widac samochodu stojacego dwa metry odemnie, wtedy sie rzeczywiscie przydaja dwa mocne z tylu) uklad kierowniczy mi szczegolnie przypadl do gustu, dobre wyczucie drogi, progresywne wspomaganie, i w sumie brak przenoszenia drgan i dziur na kolo kierownicze, duza! zaleta w stosunku do hydro-mechanicznych ukladow. to tak z grubsza tyle :) jak cos konkretnie to pisac/pytac. no i gratki zakupu oraz witam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaza74 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 I ja wtrącę swoje tzy grosze Mam Megankę II 1.4 16V od 4.12.2006 rok produkcji 2003 jezdzę co dzień i jestem zadowolony choc przed kupnem myslałem że to 1.4 to nie da się jeździć, ale sie da no może szału nie robi ale z pod swiateł nie ruszam ostatni.... Co do psucia to niewiem ponoć bardziej trwała od Lagunki II Natomiast mój ojciec ma Megankę I i sobie auto chwali ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Cześć kolego od 2-jki. Też mam 1,6 ale z silniejszym silniczkiem. Wklej jakieś fotki swojej meg. Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 witam jestem tu nowy i niebawem bede mial do odbioru megane grandtour w wersji expression 1.6.jak wyglada docieranie motoru,podono teraz juz nie trzeba docieraz silnika poniewaz nastapila zmiana oleju,generacji silnika i sa one docierane na hamowni.czy wystepuja problemy z elektryka tak jak w nowym leonie co chcwile sa jakies bledy i drobne "awarie" :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 to zalezy... jedni jezdza do ASO na sniadanie. inni, jak np ja, od roku tylko leja paliwo i wymieniaja zarowki a co do docierania... sral pies na bude z tymi zapewnieniami. owszem moze i juz sa WSTEPNIE dotarte :) ale i tak zaczyna powaznie jezdzic po paru kkm na poczatku radze delikatnie, o czym tez pisza w instrukcji, a to jest akurat czas w jakim sie czlowiek calkiem przyzwyczaja i zzywa z autkiem :) z Renault sprawa prosta, ty go kochasz i sie o niego troszczysz, on sie odwdziecza :) jak Ty nie to on tez nie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 witam jestem tu nowy i niebawem bede mial do odbioru megane grandtour w wersji expression 1.6.jak wyglada docieranie motoru,podono teraz juz nie trzeba docieraz silnika poniewaz nastapila zmiana oleju,generacji silnika i sa one docierane na hamowni.czy wystepuja problemy z elektryka tak jak w nowym leonie co chcwile sa jakies bledy i drobne "awarie" :-/ Dokorek ma rację z tym docieraniem. Lepiej przez pierwsze kilometry spokojnie, bez żyłowania napędu. Musisz także dobrze poznać samochód, który zapewne będzie sporo sie różnił od seata. Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 który zapewne będzie sporo sie różnił od seata. Pewnie - lepszy ładniejszy i wogóle - to ma jakiś wygląd ;-) ot ładna francuzeczka bo to MEGI ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi