Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Centralny oszalał

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,mój sceniczek oszalał dzisiaj rano,podszedłem do samochodu,otworzyłem go z pilota w kluczyku i nagle włączył się alarm,chciałem go zamknać ale pilot nie reagował,po włożeniu kluczyka do stacyjki auto wyło nadal,odpalił bez problemu i wyjechałem na ulicę ,po przejechaniu kilku metrów zatrzymałem sie /auto wyło nadal/zgaszeniu silnika i zamknięciu drzwi z pilota i ponownym otwarciu przestał wyć.Później kilkakrotnie otwierany i zamykany pilotem działał jak należy,przed godziną sytuacja z rana powtórzyła się.Co to może być? :-/

Z tego co piszesz wygląda na to że masz sterownik z alarmem odrębny system obok fabrycznego tak jak u mnie , a skoro tak to sterownik nawala możesz odłączyć funkcję alarmu a sterowanie centralnym zostawić poszukaj schematu swojego sterownika najlepiej na elektrodzie ,a sam bez problemu to zrobisz albo wymienić cały sterownik . Ja kupiłem ostatnio na allegro z 50 zł.

Napisałem ci , musisz znależć sterownik i po modelu sterownika szukaj na elektroda.pl schematu podłączenia lub w goglach według tego odepnij sam alarm , a jak nie dasz rady to pozostaje ci jakiś fachura

Trzeba będzie odpiąć syrenkę i ci mrugają światła to przewody które idą do świateł też.

Ok,dzięki chyba pozostaje mi ,,fachura,,bo z elektryką leże.Ale u mnie jest tylko alarm fabryczny bo dzisiaj rano przeglądałem teczkę i znalazłem taką książeczkę Renault i Texalarm jako instrukcję posługiwania się alarmem i w środku jest kartka z 6-cio cyfrowym kodem ,może to coś pomoże?

Z fabrycznym nie wiem jak jest ale też powinien mieć jakiś sterownik , tu masz instrukcje [tylko się zarejestruj ] http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic363194.html

a z tego co widzę to jest masa tematów na elektrodzie szukaj -szukaj i jeszcze raz szukaj

i jeszcze jedno musisz dokładnie znać model tego texalarm

Jutro wezmę sprawdzę,ale mam jeszcze jeden nie wiem czy dobry trop,po włączeniu świateł i wciśnięciu hamulca delikatnie świeci kontrolka świateł przeciwmgielnych tył.No i autko przedwczoraj było na myjni mechanicznej,może to wina wilgoci?

Kontrolka to problemy z masą w tylnych lampach. Przeczyść styki, sprawdź czy kabel masowy dobrze styka itd.

Wilgoć może być, szczególnie przy nie najlepszej ostatnimi czasy pogodzie.

Zanim wywalisz alarm jak było doradzane warto posprawdzać co się da.