eMBe Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Hej! Właśnie odebrałem auto od mechanika i gaz już chodzi ale nie do końca tak jak powinien. Generalnie auto gasło na gazie a teraz pracuje jednak gaśnie przy redukcji na 2 bieg i przy hamowaniu. Wymieniłem m.in świece, kable, filtr powietrza. Co to może być? Mam nadzieję, że to tylko regulacja? A może pora wymienić filtry od gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Wymień filtry i wyreguluj instalacje LPG , to na dobry początek. W moim przypadku regulacja załatwiła problem, a było nim gaśnięcie przy wysprzęglaniu ( np. dojeżdżam do świateł , wduszam sprzęgło, wyrzucam na luz , obroty spadają tyle że za nisko aż czasem gaśnie) . Po regulacji ( nawet bez wymiany filterków gazu - jeszcze świeże były ) wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 przepustnica z silniczkiem krokowym wyczyszczona ? Na benzynie są te same problemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Na benzynie jest wszystko ok :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Jak ci gaśnie przy redukcji biegów i wrzucaniu na luz, to sprawa prosta - czyli regulacja instalki - masz albo zbyt bogatą, lub ubogą mieszankę i tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Regulacja załatwiła sprawę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam, u mnie problem wygląda nieco inaczej. Objawy te same (gaśnięcie przy wysprzęglaniu - głównie na niskich obrotach), tzn na PB również obroty czasami spadają za nisko, ale już na gazie bywa że się nie podniesie i gaśnie. Ewidentnie widać, że problem w przypadku gazu poprostu się pogłębia. Zastanawiam się w co ręce wlożyć, żeby usunąć usterkę. Szczególnie widoczna przy dużym obciązeniu - klimatyzacja, poważne mrozy... Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Silniczek krokowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Filtr powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Filtr był wymieniony na nówkę Manna ok 300 km temu, silnik krokowy przeczyszczony. Pojechałem na regulację i 0 problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenuak Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 czasem może być tak, że gdzieś jest nieszczelny dolot i zaciaga lewe powietrze . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzyinaczej Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 A u mnie natomiast przy instalacji gazu pomylili przewody na wtryskiwaczach i podawało nie w tej sekwencji w jakiej powinno - również gasł przy wysprzęglaniu i telepało go przy przełączaniu z benzyny na LPG. Dodatkowo ciśnienie było 1 a powinno być 1,2 ale nie wiem o co dokładnie chodzi bo tak mi powiedzieli jak pojechałem na regulację - od tamtej pory ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Witam ponownie, mój problem rozwiązał się w 90% przez czyszczenie przepustnicy. Miałem wczoraj bojową podróż w korkach, hamowanie silnikiem, niskie obroty i wysprzęglanie - auto zgasło jeden raz ( dla zobrazowania, przed naprawą gasło co drugie wysprzęglanie). Muszę jeszcze wymyśleć jak naprawić dolot (teraz wąż aluminiowy, który popękał po tygodniu, owinięty taśmą tekstylno-aluminiową). Eh... ale i tak jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi