Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

temat stary ale niemoge sobie poradzic.wejdzc

zagora7

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich.znowu mam problem ze scenicem 1 silnik 1.6 8v.przebieg 240 tys.od miesiaca wymieniam wszystko co sie da.czyli:swiece,kable,cewki,silnik krokowy,filtr powietrza,czujnik temp powietrza,mylem przepustnice,czujnik polozenia walu,sprawdzalem map sensor,sonde,komputer podlaczony byl.odlaczalem akumulator,objawy wciaz te same czyli zimny ciezko pali,jak zapalony to ma wysokie obroty,da sie jezdzic ale to koszmar tyle ze jak nacisne gaz raptownie do dechy to od 3 tys zaczyna sie dlawic,kopcic jakby go zalewalo albo jakby byla za duza dawka paliwa.w autach starej daty z gaznikiem podobny objaw byl kiedy auto chodzilo na ssaniu na rozgrzanym silniku.niemoge dojsc co to jest.problem w tym ze jestem zagranica a tu ceny szok i g sie znaja.w pl niebylo pewnie z tym problemu.niewiem czy kolektor ssacy jest nieszczelny,czy cos z wtryskiem.najgorsze ze raczej nieda sie jechac w takim stanie do polski.prosze o pomoc.juz te forum mi pomoglo ze scenicem.moze teraz znajdzie sie fachura.

wskaznik na desce rozdzielczej dziala.ale to nie od tego ta wtyczka czyli.dokladnie w ktorym miejscu to sie znajduje?zmierze jutro dam znac.calkiem mozliwe i logiczne by bylo bo auto chodzi caly czs jakby na ssaniu.dzieki za podpowiedz-tego jeszcze niesprawdzalem

wiem gorna brazowa a na dole biala.mysle ze to to.jak niebedzie dzialal to nawet jak odepne to roznicy niebedzie.czy jak bym zmostkowal we wtyczce bedzie roznica?to wyglada tak jakbym musial pozbyc sie caly czas dzialajacego ssania.jak go dlawi kopci na czarno i smierdzi benzyna.krokowiec po 2 dniach jazdy czarny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...