gregor8313 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Witam Czy montował ktoś ostatnio lpg do tce (na gwarancji - tak żeby jej nie utracić)? Jeżeli tak to proszę o namiary, najchętniej w rejonie Warszawy. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stes Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Montuje się wogóle gaz w silniku z turbiną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Jasne i dobry gazownik bez problemu sobie z tym poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 to że dobry gazownik sobie z tym poradzi to jedno ale pytanie gregor8313 dotyczyło utraty gwarancji. Z tego co wiem to ASO krzywo patrzą na instalacje gazowe w tych autach. Istnieje więc obawa, że w razie W odmówią naprawy gwarancyjnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glee Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 a tymczasem konkurencja z turbo doładowanym silnikiem przerobionym na LPG robi niezły interes: http://moto.pl/MotoPL/1,88389,8740930,Skod...alacja_LPG.html 8-) Choć granica ponad 6tyś za instalacje pozwala chyba rozważyć zakup diesla... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeko Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Ja mam dizelka i wybór był bardzo świadomy, ale teraz jak ceny sie zrównały a kazde nowe DCI ma ten nieszczesny FAP to troche zmienila sie sytuacja. Jakby byla mozliwosc zakupu TCE z LPG to teraz bym pewnie taki silniczek wybrał a nie DCI z FAPem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Jak najbardziej się da. Nie będę już pisała, że to profanum itd. Niech będzie ten pierwszy raz. Jak ktoś ma odwagę, to niech zakłada. Osobiście wątpię w opłacalność instalacji LPG do tego silnika. Poza tym nadchodzi wielkimi krokami akcyza na LPG... Lepiej zapisz się na kurs ecodrivingu. Dostałam z pracy taki bonus w postaci takiego kursu w szkole skody. Polecam można śmiało zejść o 1 litr w mieście i z drugi jeden w trasie. Biorą pod uwagę ten artykuł wszyscy będą jeździć oszczędnie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 klarabuch, O tej akcyzie to ja już słyszałem w 1999 roku, gdy zastanawiałem się nad pierwszym zagazowaniem swojego auta, na szczęscie do dzisiaj cena lpg to okipołowa ceny benzynki. Co do utraty gwarancji to stracisz ją na sto procent. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Poczytaj tutaj http://megane.com.pl/fluence-i-phi-czy-ist...cji-vt28331.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi