Arzago Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Koledzy mam uprzejme pytanie. Jak oceniacie obie wersje meganki? Lepsza i mniej awaryjna Waszym zdaniem jest meganka z przed czy po lifcie? Odnosi sie to zarowno do dieselka jak i benzynki. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli chce kupić meganke w dieslu z dosyć niskim przebiegiem - zeby uzytkowac ja jakies ok 6 lat - musze liczyc sie z wymiana turbiny, wtryskow itp? Jakie sa koszty wymiany i czy oprocz tego psuje sie w nich cos jeszcze ? Pozdrawiam i prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Zawsze lepiej jest wybierać auta już po lifcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Zdecydowanie kupuj ph2, zresztą jak szukasz z małym przebiegiem to ph1 raczej nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arzago Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Kolego Kataryniarzu. Dowiedziałem się, że masz 1.5 dci 105KM Jak on się sprawuje, jest awaryjny? Nie brakuje mu mocy przy włączonej klimie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Przejechałem dopiero 105kkm, do tej pory bezawaryjnie - codzienne dojazdy do pracy+wyjazdy weekendowe. Mocy jest wystarczająco, a raczej momentu obrotowego. Najlepiej przejechać się samemu, każdy ma inne preferencje. Nie odczuwam "osłabienia" po włączeniu klimatyzacji, jeżdzę cały czas z klimą na "auto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arzago Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 rozumiem. Boję się bardzo tego turbo, wtryskow itp, kupie samochod, a wiec wydam wszystko co zaoszczedzilem i co dobralem z kredytu i padnie i nie bede mial za co naprawic, a wyjazd na wakacje zaklepany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Kupuj benzyniaka i gazuj. Nie wiem jak w innych miastach, ale u mnie cena E95 i ON się zrównała. Benzyniak ma prostszą konstrukcję i raczej jest mniej kłopotliwy w serwisowaniu. Benzyniak z tego samego rocznika będzie w lepszym stanie i z niższym przebiegiem. Nie oszukujmy się, nikt nie kupuje dCi do wyjazdów tylko i wyłącznie wakacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Pawel, ja kupiłem. Już drugi. I znam jeszcze przynajmniej kilku co tak zrobili 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi