__Robert__ Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam Panowie kupiłem wczoraj Scenica z '99 roku jeszcze w starej budzie silnik K7M, mam kilka pytań. 1. Autko ma przejechane ( mam papiery na to ) 161000 km, jaki lać olej 2. Jakie jest spalanie tego samochodu 3. Jakie sa luzy zaworowe, bo trzeba będzie wyregulować Autko jest niezagazowane i tak zostanie, ma klime. Na razie te pytania mnie nurtują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Najlepiej taki jaki był do tej pory. Spalanie różne - zależy jak jeździsz ale w granicach 7,5 powinieneś się zmieścić ;-) w cyklu mieszanym. Nie zapomnij że klimę też trzeba włączyć przynajmniej raz w miesiącu na około 10 min to jest minnimum Co do zaworów to już to było gdzieś podane - poszukaj - to zapoznasz się z forum ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Robert__ Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Co do spalania to juz wiem , że pali 9,6 / 100 km, ale to w miescie, natomiast w trasie, takiej ok 120 km, spala ok 7. Nie jast tragicznie da sie życ. A wasze ile teraz palą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 5.6-5.8... w miescie ale ja mam diesla :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszenty Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Mam scenica z takim samym silnikem jak twój i mi spala w trasie okło 6,7/100km przy prędkości 110km/godz. W cyklu miejskicm około 8 litrów a może troche mniej :) Ogólnie jestem zadowolony :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi