Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Szrpanie ,blokowanie i i huk z przedniego zaw

agaipawel2004

Rekomendowane odpowiedzi

Tak,to fakt,pomyliłem się,chodziło mi o to że spada poniżej 750,jeśli chodzi o zmianę biegów przy odpowiednich obrotach,to się zgadza,jest ok jak zmieniam tak jak mówicie,ale moim zdaniem tak akcja ,jak pisałem powyżej nie powinna mieć miejsca,prowadziłem auta wielu marek,zasilane różnymi paliwami,i nic takiego nie było,jedynie auto na chwilę się przymuliło,dobra,wkrótce się przekonam,do wtorku wychodzi mi przegląd,powiem żeby go porządnie przetrzepali.

To może i ja opiszę swoją sytuację (miałem ten sam problem).

Przy ruszaniu obroty spadały prawie do zera i szarpanie, każda redukcja biegu - szarpanie; każda zmiana biegów - szarpanie. Niejednokrotnie auto gasło, nawet na drugim biegu; głównie jednak przy ruszaniu. Wykręciłem świece, całe okopcone. Zakupiłem nowe (przestało szarpać), ale po przejechaniu kilku km, znów całe były okopcone (szarpanie wróciło). Obejrzałem poduszki i okazało się, że zerwana jest poduszka skrzyni biegów. Przy okazji zakupów poduszki, kupiłem również nowe cewki (miałem badziewne cewki Sagem).

Do sedna sprawy...

Wymieniłem poduszkę, wyczyściłem świece, jazda próbna - super. Przez chwilę. Szarpanie wróciło. Wymieniłem cewki (znów wyczyściłem świece), szarpanie nadal występowało. Wymieniłem świece, szarpanie ustało (jeżdżę już kilka dni na nowych świecach i cewkach, szarpania brak i przestał mi gasnąć silnik jak amatorowi ;-) ). Dla pewności wczoraj wykręciłem jedną świecę, wygląda jak nowa.

Wniosek...

Prawdopodobnie u Ciebie jest podobnie. Kilka elementów może wymagać wymiany. Każdy z tych elementów z osobna może powodować szarpanie.

Koszt pozbycia się szarpania to 450 zł (zakupiłem również nowe kable WN, ponieważ nowe cewki miały mocowanie SAE, stare M4).

Zakupione:

-cewki Beru;

-kable Janmor RB19;

-poduszka Sasic;

-świece Bosch;

Tak jak pisałem na początku, nie kupuj tanich zamienników :!:

Powodzenia w walce z szarpaniem...