beru465 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jak w temacie mam problem z prędkościomierzem mianowicie nie działa nie bije kilometrów czytałem dużo postów ale nadal nie wiem gdzie jest ten czujnik prędkości może akurat w tym jest problem czyli w stykach ale tak jak pisze NIE WIEM GDZIE ON JEST CZY TRZEBA COŚ ODKRĘCAĆ POMOCY SILNIK 1.6 8V MEGANE SCENIC I P.S WIEM WIELU Z WAS NAPISZE JEDNO: "TO BYŁO, WYBIERZ OPCJE SZUKAJ" A JA NAPRAWDE DUŻO PRZECZYTAŁEM ALE ZA SKARBY NIE MOGĘ GO ZNALEŹĆ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lpshinoda Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie (1.4 8v) prędkościomierz jest miedzy silnikiem a skrzynią, ale trochę bardziej z tyłu, taka plastikowa "tubka" z plastikowym bolcem wsuwanym w jakiś otwór niedaleko koła zamachowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beru465 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dzięki wielkie że zainteresował się ktoś moim problemem właśnie obejrzałem go dookoła i nic mi się nie rzuca w oczy ale przy twojej podpowiedzi może dam rade ratowało by mnie zdjęcie a i pytanie czy dostane sie do niego od przodu czy trzeba wchodzic pod samochód jestem laikiem więc mam nadzieje że nie popełniam żadnych błedów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Kolego dałem manuala jak i co zrobić . Jest tyle zdjęć dodane ,że niema bata poradzisz sobie . http://megane.com.pl/megane-i-phii-predkos...z-vt2824,50.htm na dniach powinien być manual w dziale download....podobno 8-) Dodam ,że zamiennik kosztuje 40 zł ,i świetnie daje radę ,mój orginalny zdychał co jakiś czas ,widocznie coś nie łączy w środku ,jak znajdę czas to to dziadostwo rozbiorę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beru465 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 a tak w ogóle to samochód odebrałem od mechanika po wymianie uszczelki pod głowicą predkościomierz przed był sprawny a po już nie może niekoniecznie to czujnik może on coś spie.......y!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 może nie wpiął kostki do prędkościomierza ,albo spalił bezpiecznik,zresztą masz opisane wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Odpowiedź udzielona, poza tym jak znalazłeś inne tematy to czemu się do nich nie dopisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi