ZbigN Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 przepraszam, ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 http://allegro.pl/grand-scenic-1-9dci-6biegow-maly-przebieg-7osob-i1601058485.html wiem, zdjęcia trochę nie takie :) Świeci się SERVICE z tekstem "CHECK PARKING BRAKE" - czyli już wiadomo, że hamulec elektryczny nie dziła. Naprawa w ASO jak kiedys pytałem 2500pln. Nie wiem jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbigN Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Świeci się SERVICE z tekstem "CHECK PARKING BRAKE" - czyli już wiadomo, że hamulec elektryczny nie dziła. Naprawa w ASO jak kiedys pytałem 2500pln. Nie wiem jak teraz. Teraz podobnie :) Odświeżę temat. Znalazłem kolejnego Scenica - krótszego, na długie u nas trudne łowy. http://otomoto.pl/renault-scenic-scenic-1-9-dci-klima-abs-cz-C18463297.html W rzeczywistości dobrze sie prezentuje, małe ślady użycia, podobno przod i błotnik malowane. Po włączeniu AIRBAG CONTROLLER + SERVICE. Podobno akumulator był wyłaczony i to stąd (?). Komis sprowadza mnóstwo aut z Francji, ale hurtem. Silnik 130KM FAP, zastanawiam sie czy warto się pakować, no i ten komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 (edytowane) Po włączeniu AIRBAG CONTROLLER + SERVICE. Podobno akumulator był wyłaczony i to stąd (?). Komis sprowadza mnóstwo aut z Francji, ale hurtem. To raczej od braku poduszek po dzwonie. Edytowane 22 Maja 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Nigdy po wyłączeniu aku nie miałem takich napisów. Sorry, ale co to by było za auto, gdzie po wymianie aku trzeba by jechać do ASO na kasowanie błędów? Tego nawet francuzi by nie wymyslili. Coś jest spieprzone. Ze względu na mnóstwo elektroniki, która normalnie czasami płata figle - bym z tego zrezygnował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbigN Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Na sieci wyczytałem, że ten błąd z poduszkami często generuje nie stykająca złączka pod siedzeniem kierowcy. Dziś sprawdzałem kolejny pojazd z Allegro po VIN. Przebieg na konsoli 80-kilka tysięcy. Przebieg w historii - prawie 180 tys w 2008 roku. Silnik 1.5dci 732, rocznik 2005. Widać silnik daje radę :) tylko boje się że ja nie wytrzymam. I małe PS. po podejściu do kilku Grandów - problem z hamulcem automatycznym w tym modelu zdaje się bardzo częsty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi