bandito Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witajcie, zdaje sobie sprawę że to już jest nudne w kółko czytać wątki z prośbami o opinie. Potrzebuje kupić drugie auto do domu, obecna babcia Nexia ma już przejechane 295 tys i nie wiem jak długo pociągnie, potrzebuje coś większego w związku z chorobą rodziców (wsiadanie wyżej), udało mi się wstępnie wybrać trzy egzemplarze Scenica, dlatego proszę rzućcie okiem, posiadacie większa wiedzę od takiej lamki jak ja i powiedzcie który byłby najmniej robiony? 1. http://moto.allegro.pl/ladny-zadbany-scenic-i1560026435.html 2. http://otomoto.pl/renault-scenic-dci-ladny...-C18396201.html 3. http://otomoto.pl/renault-scenic-dynamiq-s...-C18303850.html Naprawdę będę wdzięczny za każdą okazaną pomoc. Pozdrawiam serdecznie Bandito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Nexia ma już przejechane 295 tys i nie wiem jak długo pociągnie tata zrobił na niej 350kkm szwagier dobił do 420tys km a znajmy do tej pory jeździ [ Dodano: 2011-04-14, 21:26 ] A co do scenika pomyśl nad zagazowanym przynajmniej mniej kłopotów z naprawą jak w dieslu (turbina dwumas,wtryski pompa egr itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 1. tylny zderzak od modelu sprzed liftu, przebieg co najmniej 200 patrząc po wytarciu kierownicy 2. na tych zdjęciach nic nie widać 3. ładny dokładnie obejrzyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandito Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Witajcie, dziękuje pawelsonx i Robak'owi za odezwę, byłem dziś patrzyłem na tego drugiego Scenica w Borowinie, ale chyba dla mnie cena będzie zaporowa,ten pierwszy ze zderzakiem odpadł także, został tylko ten w Głuszycy - nr 3, chciałbym żebyście jeszcze zobaczyli ten egzemplarz, bo ostatecznie wybierać będę między nr 3 i tym poniżej. http://otomoto.pl/renault-scenic-bogata-we...-C18384571.html Pozdrawiam serdecznie Bandito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 bandito, sprawdź dokładnie jedyna moja uwaga to pęknięty zderzak przy lewym halogenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frodek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Stan paliwa grubo poniżej rezerwy a kontrolka się nie świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandito Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witajcie, nie było mnie tu dłuższą chwile, ale poszukiwania Scenica trwały cały czas. Dziś byłem oglądnąć jeden egzemplarz, wpłaciłem już zaliczkę 300 zł celem rezerwacji auta na tydzień. Zrobiłem zdjęcie pieczątki z książki serwisowej i naklejki VIN. Już poszedł mail do warsztatu, gdzie był serwisowany, z prośbą o jakiekolwiek info.A link do autka poniżej: http://otomoto.pl/renault-scenic-bogata-we...-C18624327.html oczywiście proszę o opinie. Pozdrawiam serdecznie Bandito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Po pierwsze, serwisowane w Belgii, no dobra, ciekawe czy wogule odpowiedzą. Paskudnie poprowadził kabel od CB radia (ale to pryszcz, nie o to tu chodzi). Lewy reflektor wymieniany (nie ma naklejki). Dziwna również dla mnie jest ta tylna klapa, jest z lampkami z pasie rejestracji, przejrzałem więcej tych roczników na allegro i nie znalazłem drugiego z taką klapą. Czyżby wymienił ze starej wersji, a może takie montowali, zaznaczam, że nie jestem cwaniakiem od Renault. Też nie jest najbogatsza wersja, bo miałby dwa szyberki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Tylna klapa jest na pewno od ph I. Na temat Renault można się dowiedzieć w serwisie w Bydgoszczy :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandito Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witajcie, dziękuje za szybką odpowiedź, jutro pracuje od rana do wieczora, więc forum odwiedzę około godziny 18tej. Oto numer VIN tego autka VF1 JA05 05 24 45 34 52, szczerze to mnie klapa jaka jest to pasuje...to jest najmniejszy problem...jeżeli ktoś może mi pomóc z VIN'em to będę serdecznie dziękował, ponieważ pracuję za granicą i nie mam tam dostępu do telefonu. Serdecznie pozdrawiam bandito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Dokładnie - lampa gdzieś zagubiła naklejkę, raczej sama się nie odkleiła , czyli jak praktyka pokazuje - druga już w tym aucie od kupna :-P no i ta klapa - na banka to nie jest fabryczna klapa scenica po lifcie :-P tak ogólnie po zdjęciach to więcej niepokojących sygnałów nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandito Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witajcie, zjechałem wcześniej do domu by zadzwonić do Bydgoszczy........efekt 239 tys km na tym numerze VIN.....ech szukamy dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam, czy kolega może podzielić się kontaktem gdzie podają przebieg na telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandito Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Hej, ja zadzwoniłem do Uni-Car w Bydgoszczy - w serwisie udzielają informacji.Poniżej link do strony z numerem telefonu. http://www.uni-car.com.pl/index.php?cid=5&unroll=5 Pozdrawiam serdecznie Bandito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Czyli kolejny nieuczciwy sprzedawca :evil: Proponuję zmienić tytuł tematu na NIEUCZCIWY SPRZEDAWCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi