nizinsky Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Jak mam bardzo rozgrzany silnik i go zgaszę(np po dłuższej podroży), to kiedy chcę go odpalić z powrotem to tak jakby mi sie zacinał rozrusznik. Ruszy kawałek i koniec>dopiero kiedy silnik wystygnie to pali bez problemu>wiecie może co to jest?I czy ktos kiedys wymienial sam rozrusznik?Czy mozna to zrobic samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_61 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 miałem taki sam problem z rozrusznikiem okazało sie że trzeba było wymienić szczotki i przetoczyć komutator (jeszcze się go dało) przy okazji wymieniłem automat (bendix) od tej pory działa bez zarzutu koszt 170,- na allegro można kupić od 135 do280 ,- zależy od modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Sprawdź styk na automacie. U mnie wtyczka była tak luźna że auto odpalało jak chciało. Przeczyść styk, troszkę spłaszcz kombinerkami końcówkę i popsikaj "kontaktem". Jak nie da rady to wymiana szczotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizinsky Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Wiesz moze tak opisowo gdzie to sie znajduje?tzn gdzie jest ten rozrusznik?Trzeba wlazic pod auto?Czy ten styk jest przy rozruszniku?Powaznie moze to smieszne ale nie wiem w którym miejscu jest rozrusznik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Z tyłu silnika. Najlepiej od spodu zaraz nad wydechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi