raba91 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam. Nie cały tydzień temu pocisnąwszy mojej Renacie do tego stopnia ze rzygał mi na ścianę grodziowa po wejściu pod samochód stwierdziłem ze to uszczelka i po splanowaniu sprawdzeniu głowicy złożyłem wszystko ładnie zalałem nowym olejem odpaliłem..... ALE Niestety olej kapie, już nie tak jak wcześniej gdzieś z okolicy kolektora dolotowego, a nad alternatorem po alternatorze po wahaczu i przewodach od paliwa spluwa na dol.. :evil: Nasuwa sie pytanie co to może byc?? Jakis czujnik wywaliło czy cos w tym stylu??? POmOCY Dodam ze wcześniej zalałem moze o 100 ml za duzo oleju czyżby motor oddal nadmiar?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 W tamtych okolicach może cieknąć spod klawiatury zaworów, lub z uszczelniacza wałka rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raba91 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Jeszcze sie zastanawiam nad tym czy czasem uszczelka pod głowica dobrze siadła bo kolektor dolotowy ma od spodu olej jak się rękę wciśnie i to w tym rogu od strony rozrząd. Pokrywa klawiatury nie bo jest sucho sprawdzałem z góry wszystko ładnie sucho wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raba91 Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Możliwe jest że spod pokrywy zaworów się sączy bo nie dałem papierowej uszczelki na sylikonie?? i przez to po kolektorze spływa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Sprawdź, czy uszczelniacz na wale korbowym nie przepuszcza. Jeżeli przepuszcza, to olej jest praktycznie w całej komorze silnika. To samo się tyczy uszczelniacza wałka rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raba91 Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 OK dzięki:) myślę ze wszystkiego się dowiem jak ściągnę pokrywę zaworów bo muszę je wyregulować i wtedy zobaczę czy to przez ta uszczelkę jak nie będzie nic widać to będę się dobierać do tych uszczelniaczy grosze kosztują a będę pewny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi