Sebaczaj Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Na co zwracać uwagę przy kupnie megane z początku produkcji, silnik 1,6 (za takim się rozglądam). Jak się domyślam kłopoty megane to przede wszystkim zawieszenie, gdzieś czytalem, że w szczególności są kłopoty z tyłem (jakiś przegób środkowy czy coś takiego). W których miejscach najpierw pojawia się ruda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Ale myślisz o megane [shadow=blue:4d92b98693]I [/shadow:4d92b98693]czy megane [shadow=red:4d92b98693]II[/shadow:4d92b98693]. Bo to są 2 różne samochody. Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Z początku produkcji to jest tylko I ;-) Tylna belka skrętna - łożyska siadają - objawia się to stukaniem na nierównościach - tak jakby coś było luźne - niedokręcone. Jest to do naprawy - nie trza wymieniać całej. Pod spodem (przed belką ) jest też poprzeczka - potrafi być przegniła, tylne błotniki - pojawia się rdza - także w miejscach gdzie wkłada się podnośnik - czyli to już podchodzi pod progi. A tak to standardowo amorki, poduszki pod silnikiem i skrzynią oraz gumy pozostałe takie jak tuleje wahacza i stabilizatora - to trza sprawdzać ;-) Kiedy były wymkieniane płyny i paski. Sprawdź też oświetlenie bo o tym się zapomina - podświetlenie zegarów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaczaj Opublikowano 26 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Oczywiście chodzi o megane I. A jakie są koszty wskaznych wyżej napraw /w szczególności belki tylnej i poduszek/, podejrzewam, że idealnych egzemplarzy nie ma i coś trzeba bedzie przy aucie podłubać. Z żarówkami zegarów to sobie jakoś poradzę /mam już wprawę z innych aut/. Jeszcze jedno przeglądam ogłoszenia i widzę, że nie wszędzie jest wymieniony abs. Czy był on zatem we wszystkich megane I? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Nie nie był we wszystkich Ja mam klimę a nie mam ABS-u np. Różna też była ilość poduszek. Ceny części częściowo masz w tym miejscu - zerknij na ostatni post. Co do naprawy tylnej beliki to koszt też nie był taki wielki - nie pamiętam cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRACHU Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 co do wymiany łozysk w belce to sa dwa czy więcej? i czy belka sklada sie z 2 częsci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delongi Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 podepne sie pod temet bo mam z 96r 1,4 v6 megankę czy wszystkie modele miały poduszkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olisko84 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie. Nie wszystkie. Ja nie mam. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 co do wymiany łozysk w belce to sa dwa czy więcej?i czy belka sklada sie z 2 częsci? Tak belka "rurowa " składa się z 2 części. Wchodzą tam 2 łożyska "kiełkowe" duże i małe + uszczelniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meisteranker Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 No wiec tak z tego co kiedyś czytałem to "chyba" nie wszystkie meganki mają belke skrętna moja chyba nie ma (wersja eco) no ale MOGE SIę MYLIć. Poduszka była wprowdzona dopiero w 1997 roku wiec wszystkie meganki od tego rocznika w zwyż muszą ją mieć, ja w najsłabszej wersji eco ją mam. ABS nie mam więc nie wszystkie meganki maja niestety nie pamietam od której wersji miały, kiedyś miałem wyposażenie w jednym paluszku i zaraz umiałem rozpoznoać czy to wersja eco, RL, RN, RT :)) eco - czarne zderzaki czarne lusterka małe kółka, RL - to samo ale mocniejszy silnik i wspomaganie, RN zderzaki w kolorze nadwozia a RT dodatkowo lusterka w kolorze i welurowa tapicerka :)) tyle pamietam. Moja eco ma małe kółka bo 13 calowe ale za to lusterka i zderzaki w kolorze hehe :) Pozdrawiam !! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaczaj Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 A ja w RN z początku 1996 r. mam czarne zderzaki bez halogenów, czarne lusterka, 2 poduchy, welurową tapicerkę, wspomaganie, el. szyberdach, immobilajzer, małe koła -13. W innym temacie było już pisane, że z tym wyposażeniem róznie bywa, dużo rzeczy mogło być za dopłatą, a czasem też do salonów szły od razu trochę bogatsze wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Wie ktos moze czy w kombi tez jest belka skretna z tylu, bo co mi zaczyna stukac powoli i chce to jakos zdiagnozowac. Bo stuki z przodu to wiem ze laczniki stabilizatora, natomiast nie moge dojsc do tego co z tylu stuka. Moze to walsnie te lozyska od belki, o ile w kombi takowa wystepuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 czy w kombi tez jest belka skretna z tylu Występuje, występuje i nikomu nie życzę pęknięcia w niej drążków skrętnych. Ja po wyskoczeniu samochodem jak "Hołek na Dakarze" musiałem wymienić całą belkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi