campino Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Niedawno kupiłem po bardzo okazyjnej cenie woltomierz i obrotomierz ( w planach jeszcze zakup ciśnienia oleju , temperatury oleju i ciśnienia paliwa ze wszystkim częściami montażowymi i czujnikami) . Wskaźniki dokładnie takie : http://www.autogauge.com.tw/index.php?option=com_content&view=category&id=45&Itemid=74 model #27091SW3-7 oraz #27543SW3-7. W pudełku z zegarami i jakimiś innymi pierdołkami jest instrukcja jak je podłączyć ale prawdę mówiąc za wiele z niej nie wynika . I tu moje pytanie : Czy ktoś już się bawił w podłączanie takich wskaźników w scenicu lub megance ( zasada i kable pewnie te same) ?? Przeszperałem forum ale nic nie znalazłem. Ostatecznie dorwę schemat elektryczny szczeniaka , schemat od wskaźnika i jakoś sobie poradzę, ale może ktoś już to przerabiał i jest w stanie podpowiedzieć który kabel gdzie podpiąć ? W razie potrzeby udostępnię schemat z opakowania od zegarów , może coś pomoże. Za wszystkie sugestie będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Woltomierz podłącz tak + do przewodu żółtego grubego po stacyjce najlepiej przy bezpiecznikach a - do masy. Jeżeli chodzi o obrotomierz to musisz podać schemat od niego bo są różne możliwości brania impulsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi