wopa Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Jak w tytule. I czy mozna to sprawdzić bez rozbierania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Z tego co się orientuję to objawem zużytego dwumasu są regularne stuki podczas pracy silnika na biegu jałowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropkaband Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 W mojej Megi stukanie było mocniejsze podczas zmniejszania obrotów silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 (edytowane) Coś przeczuwałem już w maju. I oto się okazało, że miałem rację. Moje objawy to: Chronologicznie: - lekkie drżenie silnika (prawie nie wyczuwalne) - stałe postepujace osłabienie mocy auta (myślałem i spradzałem inne rzeczy) - wzrost zużycia paliwa - w końcu zgrzyt i jazda mozliwa po płaskim na 4 biegu pod górke najwyz ej na 2 biegu Więcej: http://megane.com.pl/topic/32090-sprzeglo-padlo/page__p__252154__fromsearch__1#entry252154 Edytowane 21 Lipca 2011 przez wopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi