ictor Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Witam Posiadam Renault Scenic 2006r. i pojawił mi sie komunikat na komputerze usterka elektroniki, po jednym dniu komunikat wystepuje tylko gdy auto sie zatrzyma podczas jazdy wszytko jest ok. Komunikat ten znika po kilku sekundach od ruszenia, podczas postoju gdy wyświetlany jest komunikat świeca sie lampki od poduszek powietrznych, od zapięcia pasów, po wyłaczeniu silnika nie ma blokady kierownicy a powinna nastąpic po wyłączeniu silnika. Prosze o pomoc oraz o rady czy z tym można chwilowo sie poruszac bo mam bardzo pilny wyjazd. Dzięki za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 po wyłaczeniu silnika nie ma blokady kierownicy a powinna nastąpic po wyłączeniu silnika. Być może masz problem z blokadą a o tym już było na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictor Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 nie chodzi o blokade bo tak sie dzieje jak wystepuje usterka elektroniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
appaloosa Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Sprawdź czy bezpiecznik się jakiś nie przepalił - ostatnio jak szukałem czemu klima nie działa i wyjąłem bezpiecznik od np klimatyzacji to też wyskoczył komunikat że elektronika uszkodzona - po włożeniu bezpiecznika z powrotem komunikat zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi